Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio sat s posvetom

Pohvala pilotu koji je prizemljio MiG 21 kojem je otpala kabina

ivan selak (1)
Foto: MORH
1/4
18.07.2012.
u 08:54

Riječ je o jednom od najiskusnijih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Brigadir Ivan Selak spasio je vlastiti život, živote ljudi na zemlji te sačuvao zrakoplov, zbog čega je nagrađen satom s posvetom koji mu je uručio ministar obrane Ante Kotromanović.
Riječ je o jednom od najiskusnijih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je 19.  lipnja uspješno prizemljio MiG 21 kojem je u letu bila otpala kabina. 

Brigadir Ivan Selak načelnik je Odjela za probne letove i nadzor osposobljenosti pilota u Zapovjedništvu HRZ-a i PZO-a, a pripadnik je Oružanih snaga RH od 1992. godine i sudionik Domovinskog rata.

Početkom sudjelovanja u Domovinskom ratu bio je pilot u 1. eskadrili lakih borbenih zrakoplova u Čakovcu, zatim zapovjednik zrakoplovnog voda u Zapovjedništvu HRZ-a i PZO-a te zapovjednik voda 91. zb Pleso. Od 1996. godine obnašao je zadaću probnog pilota u Sektoru kontrole u Zrakoplovno-tehničkom zavodu te kasnije voditelja Odsjeka u Odjelu kontrole kvalitete u Zavodu.

Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Spomenicom domovinske zahvalnosti te medaljama "Bljesak", "Oluja" i "Iznimni pothvati", priopćili su iz MORH-a. 

Komentara 10

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
09:42 18.07.2012.

Lijepo, ali ostavlja gorak okus. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo oliti po novom Borbena Avijacija. Dokle ?

TO
Toni50
10:06 18.07.2012.

Pohvala pilotu koji je prizemljio MiG 21 kojem je otpala kabina, koju nije zatvorio kako treba. Da bi sletila sa neba ... Inače je to posebni manevar prizemljenja vožnjom u natrag i na glavaćke vjeruju neki koji pretijeruju.... Činjenica jee da je prizemljenje ( nije sletio jel nije ni letio nego zrakomplovio i prema tome nije ga prepolovio!) Kada se sruši -zabuši zrakoplovilo ( nije spolovilo da pada!) onda se kaže uzemljio ili se zazemljio u betonijo u luku od,zraka... Migio ga je 21 bez kabine finei pribetonio to je za svaku pohvalu jel to ne odrade svi, samo oni kojima odpadne....

Avatar dpejakovic
dpejakovic
09:17 18.07.2012.

Čestitam gospodine Selak istinski ste heroj! Hvala za sve što ste napravili za hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije