Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezgoda u letu

Kockici u letu ispao poklopac kabine jer nije bio dobro zatvoren?

'29.08.2010., Lucko, Zagreb - na sportskom aerodromu Lucko odrzan je aeromiting povodom 100 godina zrakoplovstva u hrvatskoj. Mig 21.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
19.06.2012.
u 17:20

Poklopac zadnje kabine je s MiG-a 21 otpao na visini od 700 metara, dok kabina još nije bila pod pritiskom

MiG 21 Hrvatske vojske danas je tijekom probnog leta ostao bez poklopca zadnje pilotske kabine koji je ispao na udaljenosti od oko 3 km nakon uzlijetanja. Zrakoplov je poletio sa 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a na Plesu. Nezgoda se dogodila oko 13 sati, i to nakon izvršenih radova na zrakoplovu, javlja MORH.

Pilot tijekom leta nije ozlijeđen, a odmah nakon što je uočio oštećenje, prizemljio je zrakoplov bez drugih oštećenja. Poklopac kabine je otpao na visini od 700 metara, dok kabina još nije bila pod pritiskom.

Kako doznajemo, riječ je o MiG-u 21 obojanom u boje hrvatske šahovnice, popularnoj Kockici, dvosjedu koji je na kraju resursa. S obzirom na to uzrok otpadanja poklopca kabine može biti loše održavanje, pogreška pri zatvaranju ili nepravilna uporaba kabine, ali to će pokazati istraga. U zrakoplovu se nalazio samo jedan pilot, a špekulira se da je do ispadanja poklopca kabine došlo jer ona na zemlji nije bila dobro zatvorena.

Nezgoda se dogodila uoči donošenja odluke u kojoj će se državni vrh izvjesno odlučiti za novi remont MiG-ova 21. Radi utvrđivanja svih okolnosti spomenutog događaja formirano je stručno Povjerenstvo za ispitivanje uzroka ispadanja poklopca kabine na zrakoplovu, dok pripadnici Vojne policije obavljaju očevid na mjestu događaja.

Komentara 177

AF
afrika
17:30 19.06.2012.

Tip pilotima treba skinuti kapu jer se usude sjesti u taj mig

OB
-obrisani-
23:01 19.06.2012.

Koje godine je pao ?

ZR
Zrakomlat
20:20 19.06.2012.

heehehehehe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije