Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Počelo suđenje Daliboru Grgiću zvanom Dado Bonano za ubojstvo Marka Marijanovića

dalibor grgić
19.12.2014.
u 12:31

Grgić je nakon ubojstva pobjegao s mjesta događaja i uhićen je istog dana kada se pokušao domoći granice i BiH jer uz hrvatsko, ima i BiH državljanstvo

Na Županijskom sudu u Vukovaru, pred sudskim vijećem pod predsjedanjem suca Slavka Teofilovića, danas je počelo suđenje Daliboru Grgiću (44), zvanom Dado Bonano iz Vinkovaca koji je 21. travnja na Uskršnji ponedjeljak oko 1,30 sati, u vinkovačkom, tada, narodnjačkom klubu Shakespeare, nakon cjelodnevnog i cjelonoćnog tulumarenja ubio svog prijatelja i navodnog, šefa Marka Marijanovića (50).

Poznavatelji prilika u Vinkovcima tvrde da je Marijanović diler, reketar i kamatar i ocrtavaju ga kao čovjeka koji se nemilosrdno obračunava s dužnicima, a da je Grgić za njega radio "prljave
poslove" poput ubiranja reketa. Bili su dobri prijatelji, često skupa pa su tako i dan i noć uoči ubojstva zajedno obilazili kafiće u Vinkovcima i okolici. Ponekada bi se znali posvađati oko raspodjele novca, ali i zbog Marijanovićog prigovaranja da je previše "na bijelom".

Grgić je nakon ubojstva pobjegao s mjesta događaja i uhićen je istog dana kada se pokušao domoći granice i BiH jer uz hrvatsko, ima i BiH državljanstvo. Na dan ubojstva Vinkovčani su komentirali kako nitko nije iznenađen ovakvih ishodom. Nakon što je zamjenica županijskog državnog odvjetnika, Biljana Luburić pročitala optužnicu u kojoj se navodi da je optuženi "u cilju dac usmrti
Marka Marijanovića", iz pištolja Crvena zastava, za koji nije imao dozvolu, ispalio više hitaca od kojih je jedan, ispaljen iz neposredne blizine, pogodio Marijanovića u prsa od kojega je na mjestu umro, a gosta kluba, 19-godišnjaka ranio u rame, Grgić je na upit suca kratko odgovorio da je razumio optužnicu i dodao kako se ne želi očitovati o optužnici, ali će iznijeti obranu i odgovarati na sva pitanja na kraju dokaznog postupka. Za čitanja optužnice, Grgić je gledao u pod ili u neku točku ispred sebe na ogradi i nije odavao emocije.

Kada je zamjenica ŽDO, Biljna Luburić predložila dugi popis dokaza od ispitivanja velikog broja svjedoka na razne okolnosti do čitanja dokumenata, reagirao je Grgićev branitelj, Igor Plavšić tvrdeći kako neki nisu zakoniti dokazi jer obrana nije imala priliku nazočiti ispitivanju nekih svjedoka te predložio puštanje optuženog iz pritvora u kojemu je od kada je počinjen zločin, uz jamčevinu od 400 000 kuna. Sudac je odbio jamčevinu i prijedlog obrane za izdvajanje iz spisa iskaze 24 svjedoka za koje obrana tvrdi da su nezakoniti. Sljedeću raspravu je sudac Teofilović zakazao za 20. veljače 2015.

>> Šefa za kojeg je reketario smaknuo u punom klubu

>> Kako su ubojica Dalibor i ubijeni Marko 'palili i žarili' Vinkovcima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije