Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostova izborna križaljka

Božo Petrov i Nikola Grmoja u zagrebačke izborne jedinice

04.08.2016., Sinj - 301. Sinjska alka, dolazak uzvanika. Miro Bulj, Masa Petrov, Bozo Petrov, Nikola Grmoja.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
08.08.2016.
u 17:15

Svoje izborne liste slažu uglavnom na temelju anketa koje su radili na terenu i na njima će u cijelosti poštivati žensku kvotu

S kime će Most po povjerenje građana na rujanske izbore, trebalo bi biti poznato u srijedu kada će najvjerojatnije predati izborne liste.

I iako su u Mostu i dalje tajnoviti, doznajemo da je izborna križaljka pri kraju, radi se uglavnom na temelju anketa koje su mostovci radili na terenu, na njima će u cijelosti poštivati žensku kvotu, ali i ponuditi neka nova lica.

Visoko treće mjesto

Jedno od njih je i Ivana Ninčević, predsjednica i voditeljica Poduzetničkog centra Solin. Riječ je o 32-godišnjoj Solinjanki o koja je nakon završenog fakulteta u Rochester Institute of Technology u državi New York ostala raditi u Sjedinjenim Državama.

A potom je ostavila siguran posao i posvetila se realiziranju Poduzetničkog centra Solin, mjesta na kojem poduzetnici dobivaju sve informacije vezane uz početak i razvoj poslovanja svoje tvrtke i obrta. Ivana Ninčević, kako doznajemo od glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje, na listu će u desetoj izbornoj jedinici i to vjerojatno na visoko treće mjesto.

– Riječ je o mladoj, izrazito sposobnoj poduzetnici koja do sada nije bila politički aktivna i koja će biti veliko pojačanje Mosta u desetoj jedinici – kaže Grmoja.

I sam glasnogovornik Mosta ide na listu, najizglednije na drugo mjestu u šestu jedinicu. U toj je jedinici na prošlim izborima s liste Mosta u Sabor ušlo dvoje zastupnika, među kojima i Juro Martinović.. No s obzirom na to da je on stranku napustio, šesta jedinica jedna je od onih u kojoj Most mora dobro odvagnuti s kime će po birače.

Još uvijek nije poznato niti u koju će izbornu jedinicu čelnik Mosta Božo Petrov. I iako u Mostu poručuju da se razmišlja da Petrov ide u jednu od četiri zagrebačke jedinici ili u desetu, najizglednije je da to ipak bude prva izborna jedinici.

Naime, na prošlim izborima je Mostovu listu u toj jedinici nosio Drago Prgomet, a njegovim odlaskom i odbijenicom Tihomira Oreškovića mostovci su u prvoj zagrebačkoj jedinici ostali deficitarni.

Bitka za metropolu

A i s obzirom na izjave Bože Petrova da i on želi biti premijer upravo bi prva jedinici u kojoj na izbore ide i šef SDP-a Zoran Milanović, a gotovo sigurno i šef HDZ-a Andrej Plenković može se očekivati da će se i Petrov “ugurati” u bitku u centru Zagreba. Miro Bulj će, kako sada stvari stoje, biti nositelj liste u IX. izbornoj jedinici, dok će se Mostovi ministri rasporediti po jedinicama gdje procjene da Most može osvojiti mandat više.

>> Božo Petrov želi TV debatu s Plenkovićem i Milanovićem

Ključne riječi

Komentara 66

MI
Miilekubura
17:47 08.08.2016.

Pobjegao pop Petrov iz Metkovica, dolje bi dobio NULA glasova koliko će dobiti i u Zagrebu.

DR
drugPlenky
17:50 08.08.2016.

Plakat će Božo za Karamarkom. Nikad više takve prilike. Pakirat kofere i sa Grmojom lovit rake govnare

RI
Ringo
17:41 08.08.2016.

Kako se zove tvrtka ili bivša tvrtka "izrazito sposobne poduzetnice" Ivane Ninčević koja ima 32 godine? Ja uz najbolju volju ne mogu pronaći tu informaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije