Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
industrija mesa Ivanec

'Pali' zbog lažnih računa za svinjetinu

21.05.2015., Ivanec - Propala tvornica Mesna industrija Ivanec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
22.05.2015.
u 21:00

Uz Marija Raosa i njegovu suprugu Snježanu Čipčić, uhićene su još dvije osobe. Osumnjičeni su za štetu od 35 milijuna kuna

"Ivanečki jeger ovdašnji je brend, prava primadona! Kilometre jegera rastezat ćemo i ubuduće, ali ne samo u Ivancu". Tako je prije tri godine govorio tadašnji direktor Nedo Stoić, no od kilometara jegera nema ništa jer je Industrija mesa Ivanec (IMI) lani završila u stečaju, a u srijedu su uhićene četiri osobe osumnjičene za zloporabe u gospodarskom poslovanju u toj tvrtki, krivotvorenje službenih isprava i štetu od 35 milijuna kuna!

PU varaždinska istražila je četiri poduzetnika u dobi od 52, 48, 56 i 34 godine, osumnjičene da su kao odgovorne osobe u tvrtkama u Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji od srpnja 2012. do travnja 2014. počinile više kaznenih djela na štetu IMI-ja, čiji je većinski vlasnik od 2012. bila tvrtka Mini major iz Zagreba. Sutkinja Županijskog suda odredila je pritvor za prvoosumnjičenog Marija Raosa i njegovu suprugu, drugoosumnjičenu Snježanu Čipčić, vlasnike Mini majora. S. Čipčić jedno je vrijeme bila i direktorica IMI-ja. U pritvoru su zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bijega, trećeoptuženi je također zadržan, a četvrti je nakon obrade pušten. Kako tvrde u DORH-u, plaćani su lažni računi za kupnju 191 tone svinjetine od off shore tvrtke sa sjedištem u SAD–u i Velikoj Britaniji, a meso nije bilo isporučeno. Sumnja se i da su supružnici kupili stroj parogenerator za nerealno uvećanu cijenu od gotovo tri milijuna kuna, a nabavljen je u Italiji za 30.000 eura.

Istraga je pokrenuta nakon stečaja, a zanimljivo je da su 25. svibnja lani u hakerskom napadu izbrisani svi financijski podaci o poslovanju IMI-ja od 2000., no srećom su bili spremljeni na još jednom mjestu.

Komentara 9

DA
davnor
21:15 22.05.2015.

Hrvatska posla

HY
Hygeia
23:53 22.05.2015.

Ja se stalno pitam dali tu uopce postoji firma koja radi ispravno ,bez kriminala i prevare.

DU
Deleted user
07:37 23.05.2015.

Pa normalno da se svi okreću kriminalu kad su zaštičeni od samih pravnika. Tko je čuo ikada u hrvatskoj da je netko tko je pokrao ogromne pare zasluženo kažnjen? Samo jedan primjer mi dajte. Ako je netko ukrao 35 miliona primjerena kazna bi bila da vrati 70 miliona, jer novac koji se trebao okrenuti i zaraditi novi novac je služio za plaćanje prostitutki, političara i ostalih spodoba sličnog poslovnog profila. I naravno, jedina zatvorska kazna koja bi bila primjerna je - dok ne otplati dug...A ovo sto mi imamo je ukradi, daj malo sucu i odvjetniku i za dvije godine ideš van, a ako ti je ostalo par milja na nekom racunu za koji ne znamo zivjet ces bolje od nekog tko radi svaki dan 40 godina. Kod nas se stimulira i subvencionira lopovluk. To je činjenica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije