Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS: To je govor mržnje

HSP AS o Kovačevićevom govoru: Bila je to pjesnička forma komunističkog uznika

Anto Kovačević
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
13.03.2016.
u 15:13

"Na potezu su pravosudne institucije i vladajuća koalicija, jer za govor mržnje i prijetnje u 21. stoljeću nema prostora", poručuje HNS.

Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati (HNS) priopćila je da oštro osuđuje govor mržnje i prijetnje izrečene na Općem saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića, koja je dio vladajuće koalicije, a Državno odvjetništvo poziva da istraži i sankcionira počinitelje. "HNS oštro osuđuje govor mržnje i prijetnje koje su izrečene na jučerašnjem Općem saboru HSP-a AS, stranke koja je dio vladajuće koalicije, a na čelu s Ivanom Tepešom, potpredsjednikom Hrvatskog sabora, koji se nije ogradio od izjava vlastitog člana stranke, koji je između ostaloga sugerirao 'Zoranu Milanoviću, Vesni Pusić i Miloradu Pupovcu da im jedino preostaje skočiti s mosta u Savu'“, navodi se u priopćenju za javnost.

HNS poručuje da oštro osuđuje svaki oblik govora mržnje i direktne prijetnje te poziva Državno odvjetništvo da istraži i sankcionira počinitelje. "Za ovakvu vrstu ponašanja smatramo odgovornom i vladajuću koaliciju koja ni pod koju cijenu nije smjela dopustiti da na vlast dođu pojedinci koji prijete i siju strah ekstremističkom retorikom u hrvatskom javnom prostoru", ističe HNS.  "Na potezu su pravosudne institucije i vladajuća koalicija, jer za govor mržnje i prijetnje u 21. stoljeću nema prostora", poručuje HNS.

"Vladajuća garnitura obećavala je reforme i gospodarski rast, a već prvi pokazatelji dokazuju da nas vraćaju nekoliko koraka unazad. Umjesto da se u 21. stoljeću bavimo napretkom vlastite zemlje, bombardira nas se ekstremizmom i populizmom, što smatramo sumrakom demokracije", kaže se u priopćenju u kojemu HNS ističe kako će uložiti sve svoje napore da se takva retorika zauvijek iskorijeni iz hrvatskoga društva. HNS će i dalje biti oslonac onim građanima koji žele građansku i sekularnu državu, te da ravnopravnost, jednakost i sloboda izbora budu neosporne činjenice u hrvatskom društvu jer, poručuju, takvu Hrvatsku žele za sve njene građane i generacije koje dolaze.

"Pjesnička forma komunističkog uznika"

Iz HSP-a AS su poslali priopćenje u kojem navode kako se Anto Kovačević obratio "kao potpredsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika" i dodaju da je "kao književnik i pjesnik izrecitirao: Crvena rulja je bijesna. Pade Zoki, Pupovac i moja orjunašica Vesna. Jedina im nada ost'a da u Savu skoče s Mosta!". 

Dodaju kako su "njegovi stihovi bezrazložno naišli su na osudu", kako ih oni nazivaju "lijevo orijentiranih portala". "Očekujemo od medija koji nose epitete hrvatski, javni, vjerodostojni i istiniti da ne dopuste da se pjesnička forma komunističkog uznika prikaže govorom mržnje", pišu iz HSP-a AS. 

>>Tepeš ponovno predsjednik HSP AS: 'Potrebna je jaka pravaška stranka'

Komentara 194

KR
Krasimir
14:25 13.03.2016.

sto ova Baba jos trazi u Hrvatskoj politici, ona i pupovac zajedno pod ruku i neka traze svoje mjesto gdje im pristoji da budu, yugoslavija je mrtva,zivjela Hrvatska

BK
branko-kockica
14:24 13.03.2016.

Rekli parazitima Milanoviću, Pusićki i Pupovcu da se bace u Savu? Što tu ima raditi DORH, to je posao za inspekciju zaštite okoliša, to je prijetnja onečišćenjem naših vodotoka. Znamo gdje je mjesto za parazite Frljića, Milanovića, Pusićku i Pupovca, to sigurno nije Sava ni bilo koja druga rijeka. Kovačević mora odgovarati pred zakonom za ovo.

PS
PLETER S PLIVE
14:24 13.03.2016.

Pokojna Savka se nije bojala rijeke Save. Na šta je spao HNS!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije