Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Bubalo (HDSSB):

'Osječani dvije godine gledaju kako HDZ, SDP, HNS i ostali rasturaju grad'

krešimir bubalo
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
03.03.2015.
u 15:02

HDSSB će tražiti opoziv Ante Đapića, predsjednika osječkog Gradskog vijeća. Najavio je to danas HDSSB-ov saborski zastupnik Krešimir Bubalo te kazao kako je održavanje konferencije za novinare "pitanje mentalne higijene" jer "svi Osječani u ove gotovo dvije godine imaju mogućnost gledati kako HDZ, SDP, HNS i ostali u koaliciji ne rade, rasturaju grad i uhljebljuju svoje ljude".

Bubalo je komentirao raniju najavu HDZ-a da će istupiti iz upravnih i nadzornih odbora gradskih tvrtki.

– To je igrokaz HDZ-a u dogovoru s SDP-om, HNS-om i ostalima. Sve to ukazuje da Kramarić i HDZ nisu stvarni šefovi te Portanova koalicije za koju je jasno tko je vodi od početka. Tu nema politike, a dok HDZ govori da žele izaći iz te koalicije jasno je da koalicija neće izaći. Veze su jake, procjenjujemo da će HDZ i dalje držati ljestve SDP-u i HNS-u u Gradskom vijeću – kaže Bubalo.

Dodaje kako je "vidljivo je po svim uhljebima da su SDP i HDZ isti".

– Na desetine ljudi je uhljebljeno u gradska poduzeća, ali, čitajući HDZ, to ne rade političke stranke nego gradonačelnik. Ma ne, to rade svi zajedno, i to na štetu Osječana – rekao je Bubalo.

Gradonačelnik Vrkić smatra kako gradska vlast nije ugrožena.

- Za razliku od monolitne, autoritarne oporbe bez dijaloga, razumljivo da u koaliciji ima i prijepora, nerazumijevanja, pa i sukoba, ali ništa nije izvan kontrole – smatra on. Najveća mu je vrijednost, dodaje, što je neovisan i "izvrsno surađuje i sa SDP-om i HNS-om".

- Mirno spavam. Onaj koji misli da su izbori potrebni, neka to javno kaže i za to odgovara – zaključio je.

Što se tiče ostavki direktora o kojima, prebacili su "kockicu" u HDZ-u, treba odlučiti gradonačelnik, kazao je kako svatko odgovara za svoje poteze.

- Ako je HDZ odlučio da svi idu van, onda je to njihova odluka. Neću se petljati u nikakve političke odnose niti jedne stranke jer je moja najveća vrijednost što sam neovisan i što sjajno surađujem i s HDZ-om i sa SDP-om - poručio je.

Komentirao je i kako lokalna vlast nikada ranije nije tako dobro surađivala s državnom.

>> Osječki HDZ-ovci dali ostavke u Odborima, a direktori mandate na raspolaganje

Komentara 2

RB
robert.b.40
15:55 03.03.2015.

hrvatski politicari danasnji izgledaju mi vise na popularne sahiste svijeta sve znaju ali slabo rade to je sramota takva lijepa prirodno bogata zemlja pametni covjek to nemze da razumje.sve obeca ali kad se zavuce u udobnu stolicu sve jovo nanovo stalno nekakvi satorasi ostali narod nije drugug reda cast koji su se borili ali poslije doga trazi se poso rat je zavrsen prije dvadest godina da se sataju jedanput godisnje,ko na zapadu ali ne svaki dan,pa malo pa opet sator

Avatar ikebana5
ikebana5
17:36 03.03.2015.

Buba Bubalo:-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije