Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORah upozorava:

Hrvatska je za drvo sirovinska izvozna kolonija

Kandidati ORaH-a za EP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
30.07.2014.
u 15:15

– Treba napraviti analizu kvalitete da se digne cjenovni razred u odnosu na ostale. Naše šume imaju dobar uzgoj – kazao je Sušić

ORaH je danas predstavio svoju politiku šumarstva. Kao problem u stranci vide nedovoljnu iskorištenost biomase u energetske svrhe i slabu povezanost šumarstva s novim tehnologijama u građevinskom sektoru.

Hrvatsku vide kao sirovinsku izvoznu koloniju zbog čega je teško očekivati da će šumarski i drvoprerađivački sektor postati značajniji čimbenik u gospodarstvu. Dalibor Sušić, konzultant HAMAG-a, koji je sudjelovao u izradi šumarske politike, smatra da ne idemo ukorak sa svijetom te da ne testiramo kvalitetu šuma, odnosno drva.

– Treba napraviti analizu kvalitete da se digne cjenovni razred u odnosu na ostale. Naše šume imaju dobar uzgoj – kazao je Sušić. Cilj ORaH-a je pojednostavniti propise, očuvati male pilane, zaustaviti izvoz po niskoj cijeni, edukacija za korištenje EU fondova, jačanje banke sjemena i uvođenje burze sirovina.

>>OraH-u 1 mandat! Mirela Holy: Prvo, pa muško!

 

 

 

Komentara 12

SP
spirajzlin
15:36 30.07.2014.

koje gluposti...izvozna sirovinska kolonija??? pa to smo još iz doba jugoslavije - imamo kvalitetno drvo ali ga izvozimo kao sirovinu umjesto kao gotov proizvod...nije ni čudo da nam brod tone kad imamo takve mudrologe koji žele njime upravljati...

OL
olrajt
16:30 30.07.2014.

....baš me zanima tko bi glasao za ovu čudnu osobu!!!

HR
Hrvat1949
16:47 30.07.2014.

treba se kaniti osusenog oraha pa ovaj se vec u korijenu osusio samo mnogi nece da vide!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije