Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stier komentira

'Oni što pale po Mostaru podsjećaju na četnike u agresiji na Hrvatsku'

Davor Stier
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
08.02.2014.
u 19:05

Stier je napisao kako Hrvatska i EU ne mogu biti pasivni prema "ovoj spirali nasilja u BiH. Vrijeme je da se pokaže vodstvo".

Davor Ivo Stier, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, na Twitteru i Facebooku je komentirao nerede u BiH, u kojima su stotine ljudi ozlijeđene. Prosvjednici su u petak zapalili zgrade vlade u Tuzli, Zenici, Bihaću, Sarajevu, Mostaru...

– Kad oni što pale po Mostaru viču "Ovo je Bosna" neodoljivo podsjećaju na četnike u agresiji na Hrvatsku i njihove povike „Ovo je Srbija“. Kada Zlatko Lagumdžija optužuje Europski parlament zbog rezolucije kojom se osuđuje centralizam, onda je jasno koliko se te centralističke elite protive europskom mirovnom projektu. Hrvatska i EU ne mogu biti pasivni prema ovoj spirali nasilja u BiH. Vrijeme je da se pokaže vodstvo. Stop centralizmu! Stop nasilju! Vrijeme je za europski put Bosne i Hercegovine! – napisao je Stier.

 

>>Ovo je sedam grijeha Davora Stiera

>>Stier kritičarima: Izađite iz mraka svoga kukavičluka

Komentara 93

Avatar Joja
Joja
19:35 08.02.2014.

Cudno, dosad sam vjerovao da je Mostar Hercegovina

LI
ličkimerkel
19:43 08.02.2014.

savršena paralela parlamentarca stiera ono jučer u mostaru je bio pokušaj zastrašivanja hrvata i zapišavanja teritorije jer za razliku od prosvjeda u tuzli gdje su prosvjednici jasno istakli konkretne zahtjeve u mostaru je na djelu bio šovinistički gnjev

Avatar hdzvrapcejug
hdzvrapcejug
20:44 08.02.2014.

Država sa trinaest vlada i skupština i 220 ministara ne može opstati. Bosnu i Hercegovinu treba urediti kao zajednicu tri konstitutivna naroda sa tri federalne jedinice (republike) Nije nužno da te tri jedinice budu i jedinstvene teritorijalne cjeline, npr. Žepče ne mora biti teritorijalno povezano sa Ljubuškim i Grudama ali mora pripadati hrvatskoj teritorijalnoj jedinici... tek tada će Bosna i Hercegovina moći funkcionirati kao normalna država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije