Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bačena rukavica

Stier kritičarima: Izađite iz mraka svoga kukavičluka

Davor Stier
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
07.02.2014.
u 13:25

Europarlamentarac HDZ-a u Varaždinu pozvao izvore iz stranke koji šire priče o njegovu sukobu s Karmarkom, da mu se obrate s pitanjima, na sve će odgovoriti

Europarlamentarac Davor Stier svoj navodni spor sa stranačkim vrhom, točnije šefom HDZ-a, prokomentirao je danas u Varaždinu ovim riječima: – S Tomislavom Karamarkom sam u odličnim odnosima, ta on je i javno rekao da je zadovoljan mojim radom.

Ruše ugled stranke

– Visoki izvori iz stranke koji šire takve priče očito na taj način žele demantirati g. Karamarka i time narušiti ugled stranke. Pozivam ih da izađu iz mraka svoga kukavičluka i javno mi postave pitanja. Ja ću na svako rezolutno i jasno odgovoriti – kazao je Stier, koji je u Varaždinu bio u redovnom protokolarnom posjetu.

Eurozastupnici, naime, imaju obvezu i običaj petkom obilaziti teren. Podsjetimo, Večernji list objavio je tekst o Stierovu sukobu sa stranačkim vodstvom. Prema Večernjakovim izvorima iz samog vrha stranke, Stieru se zamjera što “loše podnosi smjenu s mjesta međunarodnog tajnika”. Vrh stranke inzistira na tome da je Stier smijenjen isključivo stoga što iz Bruxellesa, gdje boravi četiri dana u tjednu kao HDZ-ov europarlamentarac, ne može obavljati i posao međunarodnog tajnika stranke, kojeg stranka treba – u Zagrebu. Kad se pojavila adekvatna zamjena, dr. Miro Kovač, donedavni veleposlanik RH u Berlinu, doktorand sa Sorbone i poliglot (govori pet stranih jezika), obavljena je smjena.

Pozicioniran kao oporba

Vrh stranke reagirao je popisom Stierovih “grijeha” zbog tekstova u kojima se Stiera prikazuje žrtvom njihova diktata. U vrhu su, naime, iznenađeni što je Stier mirno pratio napise u kojima ga se pozicionira kao oporbu vrhu stranke, a da ih nije demantirao. Prigovara mu se i da nije organizirao nijedan susret na visokoj razini, što komunicira s Ivom Josipovićem i Željkom Markić bez znanja vrha. Saznaje se da slijedi razgovor vrha stranke i Stiera o događajima koji su uslijedili nakon smjene. 

>>Je li Stier nastradao jer je pitanjem u EP-u potpuno ogolio Ružu Tomašić?

Komentara 4

RI
Rizlman
14:46 07.02.2014.

Pa mogu reći da je ovaj članak koji je danas izašao u tiskanom izdanju Večernjeg o gospodinu Stieru a kojeg potpisuje gospodin Ivanković nešto što se ne bi smjelo događati. Ovaj čovjek gore na slici je proglašen skoro pa izdajnikom, jer je prenio ono što su mu rekli da prenese. Možda bi gospodinu Ivanlkoviću, kojeg sam do zadnjih par članaka smatrao dobrim novinarom, bilo bolje kad bi malo istražio razdoblje od prosinca 2000. do srpnja 2001. odnosno vrijeme nastanka optužnice, i pogotovo ulogu tadašnjeg predsjednika države u nastanku te optužnice, od govora po Austriji i Švicarskoj koji su bili medijska priprema ove optužnice, pa izvlačenja vojnika Stipetića i uvaljivanje vojnika Gotovine, pa sve do nezakonitog slanja brijunskog transkripta u Haag. A ne se uporno baviti posljedicama svega toga, i praviti nas sve budalama prodajući nam posljedice kao uzroke.

Avatar marCRO
marCRO
14:51 07.02.2014.

kako ce HDZ gazit na iducim izborima nastave li s ovako mladim, pametnim i školovanima to je strasno...svaka cast, naprijed tomo, naprijed HDZ

KA
kafka
14:35 07.02.2014.

Bravo Majstore. Kao da nije iz HDZ-a. Stiera u EU parlament. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije