Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proceduralna greška

Odgođeno izručenje kapetana Dragana Hrvatskoj!

kapetan Dragan
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.11.2013.
u 11:30

Australska sutkinja Jennifer Davies odgodila je odluku o izručenju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, Hrvatskoj koju je prije godinu dana donio australski ministar unutarnjih poslova Jason Clare

Australska sutkinja Jennifer Davies odgodila je odluku o izručenju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, Hrvatskoj koju je prije godinu dana donio australski ministar unutarnjih poslova Jason Clare, piše Guardian.  

Davies je prošlog tjedna utvrdila kako je u postupku bilo proceduralnih pogrešaka. Složila se sa Vasiljkovićem prigovorom da je trebao imati pristup korespondenciji između Australije i Hrvatske o njegovom izručenju.

Sutkinja odbacila sve ostale pritužbe

Hrvatska traži Vasiljkovića, bivšeg srpskog zapovjednika, zbog ispitivanja u vezi ubojstava i mučenja zatvorenika tijekom rata od 1991. do 1993. godine. Vasiljković je rođen u Beogradu, ali ima i australsko državljanstvo, a tvrdi kako je zahtjev za njegovim izručenjem politički motiviran.

Sutkinja je prihvatila samo njegove navode o proceduralnim pogreškama, ali i odbacila sve ostale pritužbe. Kapetan Dragan je uhićen u Perthu 2006. godine, ali je australska vlada tek prošle godine donijela odluku da će ga izručiti Hrvatskoj. Prema optužnici koju je objavilo tužiteljstvo Šibensko-kninske županije, Vasiljković je mučio ratne zarobljenike, naredio da ih se ubije i zapovijedao napadom na Glinu u kojem je bilo civilnih žrtava.

>>Proces izručenja kapetana Dragana možda će se vratiti na početak

>>Kapetan Dragan uložio žalbu protiv izručenja Hrvatskoj

Komentara 2

HA
haniball
12:50 22.11.2013.

kad tad ces doci junace...

Avatar dariodario551
dariodario551
14:05 22.11.2013.

kapetan Dragan će ipak doći u Hrvatsku kada tada. Najvjerojatnije nakon Smrti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije