Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siniša Varga:

'Odbacujem poruke da će se zdravstvo privatizirati i amerikanizirati, istina je suprotna'

Siniša Varga
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
28.05.2015.
u 16:50

– Jamčim da je cilj prijedloga izmjena zakona unaprijediti i povećati kvalitetu i dostupnost besplatnih zdravstvenih usluga – navodi Varga u pismu javnosti

Zbog prijedloga izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju o kojima je u tijeku javna rasprava javnosti se pismom obratio ministar zdravlja Siniša Varga.

U pismu je odbacio poruke koje, kako je naveo, ''slušamo posljednjih tjedana, da će se zdravstvo privatizirati i amerikanizirati jer je istina upravo suprotna''.

– Jamčim da je cilj prijedloga izmjena zakona unaprijediti i povećati kvalitetu i dostupnost besplatnih zdravstvenih usluga. Naime, svi stanovnici Hrvatske i dalje će u okviru javnog zdravstva ostvarivati prava pod jednakim uvjetima, bez smanjenja opsega usluga na koje svi kao osiguranici HZZO-a imamo pravo. I dalje ćemo svi, kao i dosad, ići liječniku bez dodatnih plaćanja. To vrijedi za stanovnike gradova i sela, u kojima će zdravstvena usluga ubuduće biti još dostupnija i bolja.

Predloženim izmjenama poboljšat ćemo kvalitetu života pacijenata, podignuti zdravlje sela, gradova, županija i regija te unaprijediti zadovoljstvo zdravstvenih i nezdravstvenih radnika. Svi građani će na području gdje žive imati bolju i cjelovitiju zdravstvenu uslugu – ističe, između ostalog, Varga u pismu.

>> 'Velike su razlike u dostupnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite u Hrvatskoj'

Komentara 5

HE
hermet
17:18 28.05.2015.

Jel' se to javio sa skijanja ili sa ljetovanja? Javlja se "pismom" umjesto da stane pred narod pa kaže što ima. Najobičnija marioneta, uz to još i dobro plaćena za "ples na konopima"...

KA
kajinx
17:54 28.05.2015.

Demantiranje je potvrda.

LA
LANA555
17:44 28.05.2015.

Opet on.Gibam sovog portala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije