Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontejnerski terminal

Obersnel o propalom natječaju: Uvjet je bio malo prevelik

17.06.2013., Rijeka - Vojko Obersnel, gradonacelnik grada Rijeke.  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
20.12.2014.
u 14:32

Nitko nije rekao da je taj projekt stao, tih 300 metara se gradi, počet će i gradnja ceste uz obalu, ali i drugi željeznički kolosijek kroz Rijeku, kazao je Obersnel

- Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a komentirao propast međunarodnog natječaja na koji se nije javio nitko od koncesionara koji bi gradili kontejnerski terminal.

- Uvjet koji je postavljen pred koncesionara bio je malo prevelik. Lučka uprava se obvezala da će isfinancirati 300 metara obale, a od od koncesionara se očekivalo da isfinancira još preostalih 150 metara, ali i da investiraju u opremu. U kombinaciji sa poremećajima u brodarskom biznisu u svijetu , to je sigurno razlog da nije došla nijedna ponuda. Vjerujem i da će se prije izgradnje onog dijela obale koji se gradi, biti raspisan novi natječaj, rekao je Obersnel i dodao kako je moguće investitoru ponuditi povoljnije uvjete.

Pitali smo ga i da li on kao gradonačelnik Rijeke smatra osobnim velikim neuspjehom. - Kao prvo, nitko nije rekao da je taj projekt stao, tih 300 metara se gradi, počet će i gradnja ceste uz obalu, ali i drugi željeznički kolosijek kroz Rijeku, vezan upravo uz izgradnju terminala na Zagrebačkoj obali, rekao je Obersnel.

>> Prihvaćen proračun grada Rijeke, za privatne vrtiće osigurano milijun kuna

Komentara 3

LI
Livi
14:52 20.12.2014.

Tragicno je sto "drugovi" , a nazalost i mnogi koji ih dovode na vlast, ne vide da su ih investitori EU-a i svijeta prokuzili i da nitko ne zeli ulagati i imati posla s jednom vlascu gdje se zakoni selektivnoo primjenjuju i svaki dan se donose nove odredbe koje te mogu odvesti u propast. Oni ne vide da i vrhunski obrazovani hrvatski strucnaci kao lijecnici i najsposobniji studenti napustaju zemlju. Tragicno je sto oni misle da se investitori ne informiraju kakva je garnitura na vlasti prije nego sto investiraju.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
19:27 20.12.2014.

uuuuu... aj ga ovaj talasa.... nikako da odgovori koliko mu mandata treba za izgradnju autobusnog kolodvora koji je živa sramota Rijeke... sdp Rijeke u istom sazivu od nastanka države do danas ... šta sad; hdz ne možemo optužit a ništašta nismo napravili ? Da nam posude Bandića na mjesec dana i ovakav kakav je rezultati bi bili vidljivi iz aviona.

AN
antonelić
19:09 20.12.2014.

"tragično" je ispravna riječ za gradonačelnike rijeke od "88"-e do danas. ... postaviti ću retoričko pitanje : da li može još gore ?... može, može, još puno gore... komadina, burić, mance, denona, šepčić, blečić ......gradonačelnik traži koncesionare !!!!!!! ... sumrakk pameti.. vojkane, a gdje su ti pare za drugi kolosjek ??? ..hoćeš li tražiti koncesionara ??? .. hoćeš tražiti koncesionara za veletržnicu ribe ?? ili za žičaru učka ?? ili za još jednu garažu ?? ili za terminal . vojkane pazi ideja : koncesija sobe gradonačelnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije