Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Novi svjetski poredak nakon izbora Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a

Naslovnica 11.11.
Foto: VL
11.11.2016.
u 00:08

Trumpov savjetnik za vanjsku politiku je Libanonac i već je najavio da će Muslimansko bratstvo SAD proglasiti teroristima

Izbor Donalda Trumpa za novog predsjednika najmoćnije sile na svijetu dovest će do novog svjetskog poretka. Analitičari su uvjereni kako Trumpa očekuje najmanje deset velikih žarišta diljem svijeta s kojima će se morati suočiti.

Osim poremećenih odnosa s Putinovom Rusijom i zategnutosti s Kinom koje će morati izgladiti, čeka ga izuzetno težak ispit na Bliskom istoku, Balkanu, kao i s Europskom unijom. Već je najavio reviziju sporazuma koje je s Kubom i Iranom sklopio Barack Obama.

Tu je i Venezuela za koju zajednice zemalja Južne Amerike traže da Washington povuče uredbu kojom je američki predsjednik Obama Venezuelu proglasio „prijetnjom američkoj nacionalnoj sigurnosti“. Tu je i golemi Brazil koji je utonuo u političku i ekonomsku krizu, Meksiko prema kojemu najavljuje gradnju zida...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju.

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Letica: Trump u Bijeloj kući neće biti kao onaj u kampanji

>>Raspudić: Hoće li sad prestati iritantni preodgoj cijelog svijeta

>>Ivkošić: Trijumf demokracije nad ljevičarskim terorom

>>Ipak kompromis HDZ-a i Mosta: Reforma porezne reforme

>>Ptičja gripa nakon deset godina opet u Hrvatskoj

>>Darijo Srna najefikasniji bek u povijesti nogometa

Foto: VLm

Komentara 6

DU
Deleted user
08:58 11.11.2016.

Jesenti milu bigulicu, ako gospo'n Trump Doni samo malo obuzda sadašnje neoliberalno ludilo i, kako je lijepo rekao predsjednik mađarske vlade Viktor Orban, sadašnju neoliberalnu nedomokraciju (što je zapravo isto), ući će u povijest poput Ronalda Regana, za razliku od onoga probisvjeta i ženskara Clinton Vilčeka, onoga čudnovatog Bush W. Đuke te sadašnjega bezbojnoga, bezličnoga i breskrvnog Obame Huse Baraklije. Kao najmoćnji čovjek na svijetu on će to moći, samo ako bude htio. Već je vrijeme da se stane na kraj metastaziranju kojekavih "ljudskih" prava koja nemaju nikakve veze ni s naravnim zakonima ni sa zdravim razumom. Ali, relevantni svjetski čimbenici i politički geniji poput Vrdoljak Iveka, Raukar Urške ili Matula Vilčeka i mnogih njima sličnih bez pardona proglasit će Trup Donija predvodnikom konzervativne kontravolucije (što god to značilo) ako se usudi dirnuti u status quo. Zabit će oni njemu kajlu kad se najmanje bude nadao.

Avatar kravata
kravata
07:46 11.11.2016.

Promijenut ce se isto kao i do sada kada se mjenjao predsjenik koji dolazi iz republikanske stranke. Svijet, price o gacama, novac i pristranost vecine tv kuca nisu mogli izabrat predsjednika vec biraci.

TT
tTony
07:39 11.11.2016.

Donald Trump definitli nije Thomas Jefferson to je sto Amerika treba .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije