Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.09.2014. u 11:49

Prva epizoda Sviličićeve izuzetno uspjele humoristične serije „Glas naroda“ ne ismijava glupane, jer to bi bilo nepristojno, nego uživanje u osjećaju moći, neopterećeno ikakvim moralnim i profesionalnim obzirima

Scenarist Ognjen Sviličić, poslije komedije koju je mjesecima izvodio s prikazivanjem svojeg filma u Veneciji, sinoć nam se napokon predstavio u pozitivnom svjetlu. Prva epizoda njegove izuzetno uspjele humoristične serije „Glas naroda“ (redatelj Dražen Žarković) ne ismijava glupane, jer to bi bilo nepristojno, nego uživanje u osjećaju moći, neopterećeno ikakvim moralnim i profesionalnim obzirima. Naslov serije, „Glas naroda“ sugerira suvremeni satirički okvir zbivanjima jer nas podsjeća na činjenicu da su u Hrvatskoj kojekakvi likovi na vlasti potpuno legitimno izabrani, jer je narod tako htio.

U Sviličićevoj komediji naravi moćnik je novi općinski načelnik Draško Zidar kojemu je ovo najbolja komična uloga na televiziji do sada. Zidarov načelnik Mate Gugić, s osnovnom školom i dva-tri razreda srednje, zna da u prvim danima svoje vlasti mora učiniti nešto po čemu će ga ljudi pamtiti. Ne zna se još hoće li to biti nogometni stadion u mjestu koje nema nogometnu momčad, toplice za staru majku (Mirelu Brekalo Popović), nema veze što termalnih izvora nema nigdje u blizini ili bazen za suprugu (Marijanu Mikulić), iako nitko od mještana ne zna plivati.

Općinski službenik Ćurić (Damir Poljičak) jedini je povremeni glas razuma, on je veza sa stvarnošću i zbog toga je žrtva prezira i načelnika Gugića i njegova podlog tajnika koji se zove Mario Pokuda (Frano Mašković) – uglavnom zato što je studirao indologiju. Nakon duljeg vremena HRT je uspio otkupiti komediju domaćeg producenta koja je smiješna.

>> Naš stručnjak predlaže Milanoviću da ne ide u Americi na poslovne sastanke nego ravno u Disneyland

>> Kako je dnevnik HRT-a prestigao dnevnik RTL TV-a

Komentara 7

SA
SI aka SI
12:13 26.09.2014.

Zidara sam gledao lani u "Muke po Iveku" gdje je bio fenomenalan i jako sam se razveselio kada sam ga vidio kao načelnika. Jako ugodno iznenađenje koje bez puno ustručavanja daje pravu sliku lijepe naše

GL
GlogovKolac
20:58 23.09.2014.

Sve pohvale.Ako je suditi po prvoj epizodi, mogao bi to biti recept za uspijeh.Napokon dašak humora na domaćoj sceni.

DU
Deleted user
18:01 23.09.2014.

Gledao sam sinoć. Smješno je, načelnik (Draško Zidar) je odlično igrana uloga. Gotovo da i ne treba puno teksta da dočara takav tip čovjeka na takvoj poziciji. Jedino je malo tužno što nakon odgledane epizode shvatite koliko ima općina u RH koje su u takvim korumpiranim/nesposobnim rukama. Nešto slična nam je i u državi stuacija. Lopovsku vladu zamjeni nesposobna i tako u krug...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije