navigacija Hrvatska 42
Ipak 2 kandidata?

Miro Kovač ide u utrku za šefa HDZ-a?

- Sve me to podsjeća na priču prije četiri godine kada su isto radili matematiku Darku Milinoviću, kojem je podršku obećala većina šefova županijskih organizacija, a u zadnji trenutak su se okrenuli Karamarku – rekao je naš izvor iz HDZ-a.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U HDZ-u se danas intenzivno šuškalo da bi se u utrku za predsjednika HDZ-a mogao uključiti Miro Kovač, tehnički ministar vanjskih poslova. Miro Kovač danas nam je rekao da će početkom tjedna obznaniti odluku o kandidaturi.

U HDZ-u se kuloarski moglo čuti da Kovača navodno na kandidaturu nagovara Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a koji je nedavno radi neuspjelog preslaganja saborske većine podnio ostavku na mjesto predsjednika. U krugu Mire Kovača pak kažu da su to najobičnija podmetanja kada je riječ o Karamarkovoj potpori. Osim toga, proteklih se dana u HDZ-u čulo da se skupljaju bianco potpisi, dakle bez imena kandidata, pa se i sad pretpostavlja da je to bilo za Miru Kovača.

- Kovaču rade mu matematiku i uvjeravaju da bi mogao imati šanse. Ali sve me to podsjeća na priču prije četiri godine kada su isto radili matematiku Darku Milinoviću, kojem je podršku obećala većina šefova županijskih organizacija, a u zadnji trenutak su se okrenuli Karamarku – rekao je naš izvor iz HDZ-a.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (24 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

112
Registracija
 • niks100 niks100

  01.07.2016 u 19:38h

  Jutarnji je tek sada skuzio da ce Kovac biti predsjednik Hdz-a ali je odmah poceo sa blacenjem istog
  40 83% 8
 • nefi nefi

  01.07.2016 u 20:06h

  Kovac se kandidira uz potporu Hasanbegovica
  36 90% 4
 • kompakt kompakt

  01.07.2016 u 20:06h

  Pobogu iva šega dali ti vjeruješ u to što pišeš .
  35 81% 8
 • zbisko zbisko

  02.07.2016 u 15:39h

  ma jeste li v ljudi gledali i slušali što je Kovač govorio u Bujici kod Bujanca. Zar on da bude predsjednik? Grozno
  0 0% 0
 • kontraadmiraI

  02.07.2016 u 15:25h

  S Plenkovićem HDZ neće ništa napraviti. On je ljevičar, liberal, kao mina je upao u stranku kojoj objektivno ne pripada ni politički ni svjetonazorski. Kovač je bolja opcija, ali nema hrabrosti, povinut će se na prvom naletu. Jedini sa stavom je Hasanbegović, ali protiv njega su svi u grupnom lavežu, od medija, udruga, oporbe do istaknutjih HDZ-ovaca koji štite vlastite stražnjice u HDZ-u. Ako mediji i Milanović biraju novog predsjednika HDZ-u, to će biti Plenković. Ako bira članstvo, tu ostaje za vidjeti od čega je satkano to članstvo i kakva je HDZ zapravo stranka. Kandidira li se Hasanbegović i dovedu li članovi njega ne čelo stranke, s neokomunizmom i neojugoslavenstvom je završeno u Hrvatskoj.
  1 33% 2
 • ankica.bencek ankica.bencek

  02.07.2016 u 13:27h

  Sve jedan bolji od drugoga, naprosto ne znaš za koga se opredijeliti. Em, ljepši, em pametniji, em hrabriji, em domljubniji, em ima više znanstvenih titula, (za svaki seminar jednu) Kolike li samo strane jezike govore,a neki ne znaju niti hrvatski. kad Kovač govori ja ga stvarno ne razumijem, ili pak moj prosječni, jednostavni, matemetički um ne može tak brzo Kopčati i suvislo spajati, kako on brzo govori, gutajući samoglasnike, ispuštajući slogove, etc.
  1 50% 1
Pregledaj sve komentare