Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.03.2015. u 12:00

Ministarstva koja ne poštuju zakon plaćat će kazne državi tako da će se sredstva zapravo vrtjeti u krug. Rekao bi Grčić da je „pokrenut kotač zamašnjak“

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, predvodi grupu ministara koji ne poštuju nedavno doneseni vladin Zakon o zapošljavanju invalida prema kojem svi poslodavci, privatni i javni, trebaju među zaposlenicima imati 3 posto osoba s invaliditetom. Jutarnji piše da upravo Grčićevo ministarstvo nije ispunilo tu obvezu, a neslavno društvo ignoranata čine još ministri Ivan Vrdoljak, Gordan Maras, Orsat Miljenić i Mihael Zmajlović. Ministarstva koja ne poštuju zakon plaćat će kazne državi tako da će se sredstva zapravo vrtjeti u krug. Rekao bi Grčić da je „pokrenut kotač zamašnjak“.

Marko M., nezaposleni Zagrepčanin, izgubio je spor s HRT-om do kojeg je došlo zbog neplaćanja pristojbe. Kada je zbog duga od 240 kuna HRT pokrenuo ovrhu, Marko M. je platio dug, ali se odvjetnici HRT nisu htjeli odreći 7,17 kuna zateznih kamata pa je Općinski građanski sud u Zagrebu ipak morao presuditi. Novi list otkriva da je presuđeno kako Marko M. mora platiti 7,17 kuna duga i 100 puta veći trošak suđenja od 725 kuna. Može se i žaliti, ali tko zna koliko bi ga to koštalo.

Ljubo Jurčić, čelnik Hrvatskog društva ekonomista, nakon razgovora s predsjednicom RH na Pantovčaku, izjavio je da nam „ne treba zakon o osobnom bankrotu, nego o društvenom bankrotu“. Pa možda izbjegnemo onaj treći, bankrot države.

Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede, veći dio mandata imao je nevolja sa suradnicima koji su odlazili iz njegova ministarstva pa je lani list 24 sata izračunao da ga je napustilo čak 7 pomoćnika. Sada pak ima nevolju sa suradnikom koji ga nije napustio Daliborom Juginovićem, pomoćnikom ravnateljice Agencije za poljoprivredno zemljište. Juginović je, piše Jutarnji, bio 2006. prijavljen zbog nadripisarstva jer je punih 6 godina neovlašteno pružao pravnu pomoć i zastupao stranke pred sudom bez položenog pravnog ispita. Slučaj je 2011. otišao u zastaru pa je Juginović dobio potvrdu da se protiv njega ne vodi postupak i – zaposlio kod Jakovine u državnoj službi.

>> Grčić i Lalovac najavili "vrlo snažne reforme" do travnja

Komentara 10

GR
grevilija
12:04 03.03.2015.

Lopovi gore na slici koji vode državu u propast,ali njih briga jer su se dobro Podložiti na štetu sirotinje.

Avatar mirica19
mirica19
12:25 03.03.2015.

a tko će to kontrolirat??? Sramota!

Avatar zabadalo5
zabadalo5
12:29 03.03.2015.

Kakav je to država primjer drugima, ako ni sama ne poštuje zakone koje SAMA donese?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije