Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Ostojić:

'Ako dođe do masivnog priljeva izbjeglica, nećemo primjenjivati regularne mjere na granici'

Ranko Ostojić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
15.09.2015.
u 18:36

Nastojanja izbjeglica da se probiju do određenih zemalja Europske unije stvara krizu kakvu Europa nije vidjela od II. svjetskog rata, kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

– Nastojanja izbjeglica da se probiju do određenih zemalja Europske unije stvara krizu kakvu Europa nije vidjela od II. svjetskog rata – rekao je nakon sjednice Vlade ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

– Nakon podizanja mađarskog zida, ali i vrlo restriktivnih kazni, kazni zatvora za one koji bi prošli preko ograde, logično se nameće pitanje hoće li (izbjeglička) ruta biti skrenuta preko Hrvatske. Moram naglasiti da je već ranije bilo pokušaja prelaska hrvatske granice. Sukladno Zakonu o zaštiti i nadzoru državne granice, hrvatska policija je sve te pokušaje spriječila. Ali moram reći, ako dođe do masivnog priljeva, odnosno vala izbjeglica koji se broji u tisućama ljudi, naravno da je to trenutak u kojem nije moguće primjenjivati regularne mjere koje provodi hrvatska policija vrlo uspješno već godinama na granici – rekao je ministar unutarnjih poslova. Ostojić je napomenuo da već u ovom trenutku postoji pripremljeni plan za izvanrednu situaciju, ali da u ovim trenucima "nikoga nije potrebno opterećivati s detaljima".

– Plan je napravljen i ako bude potrebno, bit će vrlo brzo aktiviran na Vladi – rekao je ministar Ranko Ostojić. Plan sadrži upute za postupanje svih segmenata državne administracije, koordinaciju s nevladinim sektorom, način kako će prihvatilišta biti uređena...

Ministar unutarnjih poslova rekao je kako "vruće linije stalno rade", odnosno da su hrvatske vlasti u stalnom kontaktu s kolegama iz Austrije, Slovenije, Srbije...

– Ako bude potrebno, sve ćemo vrlo brzo aktivirati – zaključio je ministar Ranko Ostojić.

>> Ovo su uzroci najnovije seobe naroda

>> Izbjeglica Emad iz Damaska: 'Pokušat ćemo ući u Hrvatsku i Sloveniju pa prema Njemačkoj'

Komentara 146

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
19:13 15.09.2015.

Ostojićev tajni plan za migrante je toliko tajan, da ga čak ni Ostojić nije vidio. Isto kao i Plan 21. Barem se nadam da isti uključuje zbrinjavanje migranata u humanim antifašističkim kućanstvima, kako bi nama ostalima pokazali kako su humani, dobri, otvoreni i tolerantni. Počevši od Frljića i samog Ostojića.

AA
AAlien
19:15 15.09.2015.

Nema nikakvih briga dok vas čuvaju Ostoja Ranković i Yeah. Zašto ne primiti milijun, dva "izbjeglica"? Gdje god da ih stavili sigurno neće niti blizu nacionaliziranim stanovima po središtu Zagreba ili Splita.

KA
Karas
19:11 15.09.2015.

treba minirati granicu sa srbijom....postaviti mitraleska gnezda...pa nek dodju !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije