Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operacija Agram

Milu Horvat službeni auto vozio na operaciju, Sandru Perković iz Pule na sjednicu

mila horvat sandra perković
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/7
22.10.2014.
u 01:00

HTV-ova voditeljica kaže da će sav novac vratiti ako je istina da se radi o gradskim sredstvima

Da se službena vozila ne bi smjela koristiti u privatne svrhe, opće je poznata stvar i neko nepisano pravilo kojeg se u Hrvatskoj malo tko drži. Ni zagrebački gradonačelnik, sudeći prema tvrdnjama USKOK-a nije odolio takvom iskorištavanju svog položaja i utjecaja, pa ga se tako, primjerice, sumnjiči i da je u nekoliko navrata omogućio da se službenim vozilima grada Zagreba voze i prevoze osobe, koje na to nisu imale pravo.

Mila tri puta u Beč

Jedna od takvih osoba je i televizijska voditeljica Mila Horvat, koja je prema USKOK-u, “usluge” službenog gradskog automobila koristila u privatne svrhe u vrijeme kada je bila bolesna. To joj je, sumnja USKOK, omogućio Milan Bandić i to tako što je od siječnja 2013. do siječnja 2014. od Mira Lace zatražio da joj na raspolaganje stavi službeni automobil grada i vozača, u situacijama kada je voditeljica koja se u to vrijeme borila s teškom bolešću trebala prijevoz do Beča, gdje se liječila. Voditeljicu je tako u tri navrata službeni vozač grada Zagreba u službenom vozilu grada Zagreba odvezao i vratio iz Beča, a pri tome je, smatra USKOK, grad Zagreb na ime isplaćenih dnevnica vozaču, cestarine i benzina, oštećen za oko 7500 kuna. Na sličan način službenim se vozilom grada Zagreba koristila i naša proslavljena atletičarka Sandra Perković.

U njezinom slučaju, Bandić se sumnjiči da je od Lace zatražio da službeni automobil grada Zagreba s vozačem atletičarki stavi na raspolaganje od 18. prosinca do 31. prosinca 2013. U to vrijeme atletičarka je bila na pripremama u Medulinu, no kao zastupnica u gradskoj skupštini s Bandićeve liste imala je obvezu nazočiti sjednicama, tim više što se u to vrijeme izglasavao proračun, pa je Bandiću očito svaki glas bio bitan.

Službeno i u svinjokolju

Vozač je po S. Perković u Medulin došao 19. prosinca 2013., a nakon što je obavila glasovanje na sjednici skupštine vratio ju je iz Zagreba u Medulin.

I u tom slučaju su vozaču isplaćene dnevnice, a s troškovima benzina šteta je oko 2000 kuna. Službenim vozilom grada u Zagreba u privatne svrhe koristio se, sumnja USKOK, i Zdenko Antunović, kojem je Laco na traženje Bandića, omogućio da od 13. do 16. veljače 2014. službenim vozilom s obitelji ode do Münchena i natrag. Uz to, Antunović je po povratku tražio i isplatu dnevnica i troškova puta u iznosu od oko 267 eura. Službenim vozilom grada Zagreba, sumnja USKOK, jednom prigodom se išlo i u svinjokolju, jednom prigodom je vozač gradonačelnikovu tajnicu odvezao do Beča i natrag, a koristio ga je i Bandićev šogor Mile Macan za odlazak u Poganu Vlaku u BiH. I u tom je slučaju službeno vozilo vozio službeni vozač grada, kojem su pri tome isplaćene dnevnice od oko 1100 kuna.

>>'Bandić neće dati ostavku, a pozivam Jovanovića i Lesara da skinu imunitet da ih mogu tužiti'

>>Kako je poslovao kontroverzni poduzetnik Petar Pripuz

>>Bandić sucu: Ako nekog ovdje treba zatvoriti, onda zatvorite mene, a pustite sve ove ljude

>> Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 236

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
22:14 21.10.2014.

Ako je ovo glavni krimen Bandića, onda gospodo nemojte mirno spavati, jer će te brzo zamjeniti mjesto sa Bandićem. Gospoda znaju na koga se to odnosi!

ĆA
ćaćaća
22:23 21.10.2014.

koja sprdnja od istrage..pa službene aute svi koriste u privatne svrhe od 45 do danas..smijurija :)))))

FE
FelixBoy
22:08 21.10.2014.

Kad potpredsjednik sabora u službenom automobilu vozi svoog brata pa ga jos i skrše ( slupaju) onda je to partijsko - pravosudno prihvatljivo ponašanje !! Da službeni automobil- pa to imaju i neke glasnogovornice ministarstava , i jos im ga maznu! Strava !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije