Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ NAPADA

Brkić Predsjedništvu: Svi smo odgovorni za situaciju u kojoj je HDZ

21.06.2016., Zagreb - Trg zrtava fasizma, potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkic dao izjavu okupljenim novinarima vezanim za izbor novog predsjednika stranke nakon ostavke Tomislava Karamarka. Photo:
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
22.06.2016.
u 15:45

Ključna dvojba oko potpore Plenkoviću jest to što on nema stranačku bazu i što bi ga HDZ njegovim izborom doslovno instalirao za šefa

Ostavka Tomislava Karamarka jučer je donekle stišala tenzije u HDZ-u pa je sjednica Predsjedništva, unatoč danima nabrijanoj atmosferi, protekla, prenose nam izvori, kao razgovor uz kavu sa sada bivšim šefom.

Komorno, ali bez svađe

Iako po nekima komorna atmosfera, relativno kratka sjednica prošla je bez povišenih tonova i svađe. Milijan Brkić, koji do izbora novog predsjednika vodi HDZ, na Predsjedništvu je rekao da se svi moraju suočiti sa svojom savješću i razmisliti jesu li svi zajedno odgovorni za situaciju u kojoj je sada HDZ, prenose nam naši izvori. Brkić je podsjetio da su Predsjedništvo i Središnji odbor izglasali rušenje Vlade i pokušaj preslaganja većine. Navodno su ostali šutjeli na tu njegovu konstataciju. Brkić i Ivana Maletić otvoreno su tada kritizirali da preslaganje možda i ne uspije i da će to dovesti do novih izbora. Brkić očito smatra da je Karamarko najodgovorniji za nastalu situaciju, ali apostrofira i odgovornost Predsjedništva kao i Središnjeg odbora. Nova sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća bit će u četvrtak kada vodstvo HDZ-a treba odlučiti hoće li se novi šef birati u roku od 30 dana delegatski na izvanrednom saboru ili će se raspisati izbori po načelu jedan član jedan glas.

Izvori iz HDZ-a kažu kako je Milijan Brkić ključni čovjek u izboru novog šefa HDZ-a. Iako su dan prije iz HDZ-a stizale informacije kako je gotovo riješeno da Andrej Plenković ima najviše izgleda, odnosno najveću podršku za novog šefa (premda je Večernji list i jučer pisao da ključni čovjek u HDZ-u nije baš za Plenkovića), jučer je euforija Plenkovićem dodatno splasnula. Ključna dvojba oko Plenkovića jest to što on nema stranačku bazu pa HDZ-ovci strahuju da će ga njegovim izborom doslovno “instalirati” za šefa. Pritom priznaju da Plenkovića i ne poznaju najbolje, a dodatni je teret i to što se u utrku za šefa HDZ-a upustio tek nakon što je Karamarko pao na koljena. Neki priželjkuju jednog kandidata, a neki bar dva.

Podržavaju i odbacuju

– Plenkovića dio ljudi bezrezervno podržava, a dio bezrezervno odbacuje – rekao je naš izvor. Plenković je prekjučer već razgovarao s nekim šefovima županijskih organizacija čiji će delegati biti ključni pri izboru novog šefa. I Brkić je jučer rekao da još nitko nije službeni kandidat i zamolio one koji imaju ambicije da ih ostave po strani. Rekao je i da će o novom smjeru HDZ-a odlučivati stranka, a ne uredništva. Za Karamarka je rekao da je pokazao kako je odgovoran i moralan i da je postavio nove standarde ostavkom... HDZ-ovci su komentirali da bi trebali odgovarati i drugi “jastrebovi preslaganja”.

Komentara 71

BE
berogrga
15:51 22.06.2016.

Plenkovića se sdp-ovci najviše boje, pogotovo ga se boji Milanović! Neki tvrde da Plenkovića lijevi mediji podržavaju, ali to su nebuloze i ako Plenković dođe na čelo HDZ-a, tražit će mu partijski mediji bilo kakvu aferu i napadat će ga svim silama bez brige. Onoga koga lijevi mediji najviše potajno priželjkuju je Hasanbegović da ga drže na naslovnicama svaki dan (naravno u negativnom kontekstu). Lijevi mediji bi samo nastavili gdje su stali (gledali bi reprizu Karamarko), a u tu negativnu kampanju bi se nastavili uključivati i strani mediji te strane države koje bi HDZ zbog Hasanbegovića prikazivali kao nacionalistički stranku, a ne demokršćansku. Meni je Hasanbegović simpa, ali realno s njim, HDZ bi bio zacementiran na 25 do 30 posto i koalicijski potencijal bi hdz-u bio jako sužen. Plenković treba biti novi šef HDZ-a, a Hasanbegović odmah do Plenkovića i naravno u vrhu HDZ-a treba biti Brkić kao odlični organizator i kordinator na terenu. Plenković, Hasanbegović, Tolušić, Brkić, Stier pobjednička ekipa!

KL
klokun
17:18 22.06.2016.

Čitam neki ovu lažljivicu nazivaju testoteronkom, nisam znao da testoteron kod osoba ženskog roda uzrokuje izmisljanje, laganje i sluzenje porazenim fašistickim snagama u Oluji! Odi bona u Bosnu i popa Dodiga pivedi.

Avatar Becarina
Becarina
16:05 22.06.2016.

Ha ha ha, Cuprija izgubila sponzore sad su svi za Plenkovica.Isti su hvalili i Sanadera, Jacu, pznoamo ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije