Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darinko Kosor

Milanović je pokazao što 
zna i može, Karamarko 
nije imao 
priliku

Zračna luka Zagreb Darinko Kosor
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
16.09.2014.
u 21:46

S Darinkom Kosorom, predsjednikom HSLS-a i zagrebačke Gradske skupštine, razgovarali smo o njegovoj koaliciji s HDZ-om, kako će taj sporazum utjecati na postojeću koaliciju s Milanom Bandićem na gradskoj razini...

S Darinkom Kosorom, predsjednikom HSLS-a i zagrebačke Gradske skupštine, razgovarali smo o njegovoj koaliciji s HDZ-om, kako će taj sporazum utjecati na postojeću koaliciju s Milanom Bandićem na gradskoj razini...

Do nedavno ste tvrdili da ni SDP ni HDZ nego da nas samo HSLS i snage političkog centra mogu izvući iz krize. Što se promijenilo u manje od pola godine?

Građani su na europskim izborima imali priliku glasati za opciju centra, za koaliciju Nacionalnog foruma, HSLS-a i PGS-a. Građani su izborom dali jasne političke smjernice, a ja uvijek poštujem volju građana. Jasno je da će se na idućim državnim izborima borba voditi između dva bloka: lijevog centra i desnog centra. Pošto Vlada lijevog centra u tri godine nije apsolutno ništa napravila, logično je da se HSLS, koji je prije tri godine imao najbolji gospodarski program, odazvao pozivu HDZ-a o zajedničkom izlasku na izbore i zajedničkoj izradi gospodarskog programa. Naša koalicija nije svjetonazorska, ali je prava gospodarska koalicija!

Često govorite da bi još jedan mandat Zorana Milanovića na čelu Vlade bio katastrofa za naciju. Po čemu je vaš novi politički partner Tomislav Karamarko bolji od Milanovića?

Zoran Milanović je pokazao što može, što zna i što želi. Bez obzira na to što predsjednika HDZ-a neki mediji napadaju zbog njegovih javnih nastupa, gospodin Karamarko još nije imao priliku pokazati što zna i što želi. Ja sam vječni optimist i vjerujem da se mora dogoditi da nakon dvadeset i nešto godina u Hrvatskoj dođe vlada koja će provoditi stvarne reforme i koja će, neovisno o tome hoće li se zamjeriti određenim društvenim ili socijalnim skupinama, učiniti ono što je u dugoročnom interesu građana i budućih generacija. U tom smislu u Zorana Milanovića nemam više povjerenje, a i službene ankete sklone ljevici pokazuju da mu vjeruje tek nešto više od 10% građana.

Cijeli intervju s Darinkom Kosorom pročitajte u izdanju Večernjeg lista od srijede!

>> Karamarko i Kosor – poruka puno bitnija od izbornog potencijala

>> HSLS-u tri zastupnika i mjesto u novoj vladi?

>> 'Nakon pobjede nećemo doći kao ratni pobjednici koji dijele plijen'

Foto: VLm

Komentara 19

RU
rubix
21:57 16.09.2014.

Treba stvarno imati želudac i pročitati izjave ove političke prostitutke Kosora. Koje licemjerje, Kosor bi prodao i vlastitu majku za malo vlasti. Fuj!!

MA
macor
22:02 16.09.2014.

Ovome nece ni vlastita porodica dati glas.Jadni oni moraju pognute glave hodati medu svojim mjestanima.

ZG
zgbzoran
22:52 16.09.2014.

kako to misliš nije imao prilike?? po tom kriteriju nisam ni ja imao pa ne znači da mi treba po tom kriteriju dati vlast. karamarko nije u 9 godina faks završio a trebao bi državu iz problema hahahaha? bolje da nije išao na faks nego se primio nekog drugog posla pa ga naravio kak spada pa bi možda i dobio moj glas kao dosljedna i savjesna osoba, ovako jedino u deliriju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije