Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija s HDZ-om

HSLS-u tri zastupnika i mjesto u novoj vladi?

Darinko Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.09.2014.
u 22:50

Jedna od točaka ugovora o suradnji bit će formiranje stručne, a ne političke vlade – tvrdi predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor trebao bi sutra s HDZ-om u njihovoj središnjici potpisati koalicijski sporazum. Iz HSLS-a poručuju kako u suradnju s HDZ-om ulaze radi izrade zajedničkog gospodarskog programa. Zajednička radna skupina trebala bi za nekoliko mjeseci izraditi gospodarski program s kojim će ići na parlamentarne izbore.

– Jedna od točaka ugovora o suradnji bit će formiranje stručne, a ne političke vlade – tvrdi predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Doznajemo da će HSLS za jedno mjesto u Vladi (ministar gospodarstva?) predložiti člana uprave Francka i ekonomskog stratega HSLS-a Josipa Budimira. U HSLS-u kažu kako će na koalicijskoj listi za Sabor dobiti tri izgledna mjesta te da će u Saboru formirati svoj klub zastupnika.

"Jedino smo mi u Hrvatskoj držali sredinu"

Nakon HSS-a, HSP-a A. Starčević i još nekoliko manjih partnera, u HDZ-ov “predizborni vlak” uskače i HSLS iako je Kosor još donedavno tvrdio kako ni HDZ ni SDP ne mogu Hrvatsku izvući iz krize, već samo snage političkog centra.

– Posljednjih godina jedino smo mi u Hrvatskoj držali sredinu. Na prošle parlamentarne izbore izašli smo samostalno pa, iako nismo osvojili nijedan mandat, po broju osvojenih glasova bili smo četvrti. Na europske izbore izašli smo skupa s Nacionalnim forumom Nikice Gabrića, ali nakon što oni više nemaju ni snage ni želje da se ide dalje, morali smo se prikloniti ili SDP-u ili HDZ-u. Najveća katastrofa za državu bila bi da Zoran Milanović još jedan mandat provede na čelu Vlade – objasnio je Darinko Kosor razloge odustajanja od “soliranja” u političkom centru i priključenja HSLS-a HDZ-ovoj desnoj koaliciji.

>>HDZ u sve izraženijem vodstvu, Milanović i dalje najnepopularniji

>>HDZ i HSLS u koaliciju uoči predsjedničkih izbora

Komentara 60

JU
juma
23:50 09.09.2014.

Ovo je gadljivo za čitati i zato vas molim, mislite na zdravlje čitatelja i poštedite nas ovakvih izjava. Očito je da hrvatski političari vjeruju kako mogu nastaviti po starom s političkom trgovinom i uhljebljavljanjem kadrova na državnoj sisi. Stručna vlada, gospdarski program, programska bliskost bla, bla, bla, bla......U biti se radi samo o strvinarima koji hoće ugrabiti još nešto za sebe dok još ima što za ugrabiti u ovoj zemlji na rubu bankrota.

TO
Toni12345
01:18 10.09.2014.

Baš me zanima kako će Karamarko provesti lustraciju sa zadnjim predsjednikom Saveza socijalističke omladine grada Zagreba.

ME
Meter
23:07 09.09.2014.

Trgovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije