Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIna Petra

Materina priča 'ispričana' na Murterskoj rivi

materina priča murter modna revija
Foto: PR FOTO
1/8
08.08.2015.
u 17:30

Modnu reviju etno kolekcije Materina priča nosile su male djevojčice, djevojke i ugledne gospođe Murtera.

U sklopu murterskog kulturnog ljeta jučer je na staroj rivi u Murteru održana modna revija etno kolekcije MATERINA PRIČA proslavljene hrvatske dizajnerice Mine Petre. Mina Petra u kreiranju odjevnih predmeta koristi motive i urese s narodnih nošnji različitih krajeva Hrvatske i baštine Šibensko-kninske županije i nematerijalne kulturne baštine koja je zaštićena kao kulturno dobro i nalazi se na popisu baštine čovjećanstva organizacije UNESCO.

Modnu reviju etno kolekcije Materina priča nosile su male djevojčice, djevojke i ugledne gospođe Murtera. Između ostalih reviju su nosile i gošće iz Italije, Poljske, Slovenije, Belgije i drugih zemalja koje u Murteru ljetuju dugi niz godina i nerijetko ga nazivaju svojim drugim domom, stoga možemo reći da je ovo bila međunarodna modna revija. Nazočne je pozdravio načelnika Općine Murter-Kornati Ivan Božikov te je kazao da Općina Murter - Kornati podržava ovu promociju hrvatske kulture, tradicije, stvaralaštva i turizma te želi doprinijeti promicanju ovih vrijednosti i ljepota te stvaranja slike o Hrvatskoj kao zemlji stare kulture, vrijednih i nadarenih ljudi te privlačnom mjestu za boravak i odmor.

>> Mali Lošinj uz etno reviju 'Materina priča' i koncert Jacquesa Houdeka proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Komentara 1

NO
nogogaz
23:24 08.08.2015.

u murteru može se kupit jedna od najboljih vina u vinariji u centru, samo 100m dalje od rive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije