Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudi

Ćorušić predložio da se Vlada preseli u Blato

Ante Ćorušić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
21.04.2015.
u 12:00

Ćorušić smatra nerealnim golemi kompleks na prilazu Zagrebu dovršiti kao bolnicu, ali bi u Blato preselio sva Vladina ministarstva

Ravno do dna

Ante Ćorušić, najizgledniji kandidat HDZ-a za budućeg ministra zdravstva, opširno je u Jutarnjem objašnjavao koje poteze namjerava povući u zdravstvenom sustavu kada dođe na vlast. Među ostalim spomenuo je i nedovršenu bolnicu u Blatu, čiji dovršetak smatra nerealnim. Točnije, Ćorušić smatra nerealnim golemi kompleks na prilazu Zagrebu dovršiti kao bolnicu, ali bi u Blato preselio sva Vladina ministarstva. Vjerojatno se ravna logikom da Vlada koja je zemlju dovela ravno do dna i sama treba biti premještena u Blato.

Novi savez na desnici

Tomašić i Markić zasad samo bruse stavove

Ruža Tomašić, predsjednica novoosnovane Hrvatske konzervativne stranke (HKS), potvrdila je za list 24 sata da je razgovarala sa Željkom Markić, čelnicom udruge U ime obitelji, o mogućnosti formiranja novog saveza na desnici. Nije još dogovorena nikakva koalicija, priznaje Tomašić, koja tvrdi da trenutačno radi na stranačkoj infrastrukturi. Na pitanje o sličnosti stavova HKS-a i U ime obitelji, Tomašić odgovara da najprije mora napisati svoj predizborni program, a tek će onda moći vidjeti podudaraju li se njezini stavovi sa stavovima Željke Markić. A kada se dogovore oko stavova, preostaje im najteži dio formiranja koalicije. Trebaju vidjeti podudaraju li im se i ambicije, osobne.

Nova mjerna jedinica

Milanovićevih 'nešto više' iznosi točno 6,8 milijardi

Zoran Milanović, hrvatski premijer, prije nekoliko je dana u Saboru uveo novu mjernu jedinicu. „Deficit nije 18, nego je 12 i nešto više milijardi kuna", rekao je tada premijer, a sada znamo i koliko je to „nešto više milijardi". Točno 6,8 milijardi.

Muke po sezoncima

Ugovori na 15 dana uz obvezu pranja gazdinih gaća

Eduard Andrić, predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske, navodi u Slobodnoj da se ministar Lorencin hvali zapošljavanjem sve većeg broja sezonaca, no to nije rezultat razvoja, nego rješavanja stalno zaposlenih. Poslodavci ih zamjenjuju sezoncima prema kojima nemaju obveza, a zapošljavaju ih s ugovorima na samo 15 dana. Sezonci pak pristaju na sve, od cjelodnevnog radnog vremena do neobičnih radnih zadataka među kojima je zabilježeno i pranje prljavih poslodavčevih – gaća.

>>Uzimanje iz proračuna zove poštenom zaradom

>>Karamarko iščitao političku dijagnozu iz Lalovčeve ‘face’

Komentara 21

Avatar mirica19
mirica19
12:14 21.04.2015.

Sve vezano uz projekte i ovu Vladu je nerealno i itekako izvjesno. Nisu oni sposobni projekte pokrenut, a kamoli završit.

Avatar mirica19
mirica19
12:16 21.04.2015.

Gospodo ima ljudi koji će znati što učinti s državnim novcem, tj kako ga iskoristiti u korist hrvatskoga gospodarstva i hrvatskog proračuna. Vi očito niste ti, stoga rapišite izbore što prije!

UR
uragan
12:08 20.06.2015.

Otići ce vlada Ante u blato pitanje je dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije