Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA USPJEHA

Lik i djelo Josipa Klemma

Josip Klemm
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
17.04.2014.
u 11:23

Klemm je značajniju medijsku promociju doživio kao jedan od organizatora dočeka generala

Zaštitarska tvrtka Klemm sigurnost posluje fantastično – 2012. njezinih je 800 zaposlenika ostvarilo 80,4 milijuna kuna prihoda i čak 17,4 milijuna kuna neto dobiti, piše Poslovni dnevnik. U dvije godine tvrtka u suvlasništvu Josipa Klemma prihode je udvostručila, pa su ispred nje sada samo Sokol Marić i AKD zaštita. Prema dobiti, koja zadnjih godina raste po stopi od nekoliko milijuna kuna godišnje, već je sada druga.

Iako je Josip Klemm već godinama suvlasnik jedne od najvećih zaštitarskih tvrtki i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, značajniju medijsku promociju doživio je tek potkraj 2012., kao jedan od organizatora dočeka generala Ante Gotovine i Mladena Markača nakon njihova povratka iz Haaga. Tih je dana ponovno došao u medije jer je KK Ciboni posudio 550.000 eura za dolazak mladog košarkaša Darija Šarića u taj klub.

Poznavatelji prilika u zaštitarstvu kažu da je Klemm uspio jer brzo reagira i spreman je preuzeti poslove koje drugi ne žele. "U nekim drugim zaštitarskim tvrtkama trebate proći cijelu proceduru da biste unajmili ljude. Kod Klemma je to puno brže: nazovete, kažete o čemu je riječ i njegovi zaštitari odmah stižu, bez puno pitanja, s već isprintanim ugovorima. Odlično je organiziran, što nije čudno s obzirom na to da se tamo zaposlilo nekoliko bivših visokorangiranih policajaca", ističu naš sugovornici.

Ostatak članka možete pročitati ovdje.

>> Branitelji organizirali skup podrške za Klemma: 'Doživjeli su to kao provokaciju'

>> Klemm iznio obranu, pušten da se brani sa slobode

Komentara 27

ĆA
ćaćaća
11:47 17.04.2014.

ovaj članak je rekao sve..reko je da je ovdje riječ o političkom obračuni koji je zamaskiran finacijskim..perfidnooo

BJ
ban.jelacic.37
12:22 17.04.2014.

ja sam branitelj , a nemam ništa još sam dodio zatvor za običnu glupost koja se u zapadnoj europi uopče ne kažnjava,a ova propalica se nakrao novaca zajedno sa nekim gadovima u policiji sramotaaaa jebeš takve udruge dok ih takva smeća vode

KN
knezica
11:57 17.04.2014.

Kako brz članak, koji podaci... Očigledno ste se pripremali dugo zajednički udariti na Klema... Jadno i providno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije