Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Sabora

Leko u Pekingu: Kina podržava hrvatske projekte

Josip Leko
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.11.2015.
u 16:15

U razgovoru Leke i Zhanga, predsjednika Svekineskog narodnog kongresa, istaknuto je da Kina ima veliki potencijal ulaganja u strane zemlje, pa tako i u Hrvatsku, priopćeno je iz Sabora.

Predsjednik Sabora Josip Leko sastao se u Pekingu s kineskim kolegom Zhangom Deijangom koji mu je rekao da će poticati kineska tvrtke na ulaganje u Hrvatsku. 

U razgovoru Leke i Zhanga, predsjednika Svekineskog narodnog kongresa, istaknuto je da Kina ima veliki potencijal ulaganja u strane zemlje,  pa tako i u Hrvatsku, priopćeno je iz Sabora. 

Zhang je istaknuo da kineska strana podržava projekte koje je predložila Hrvatska i da će poticati kineske tvrtke da ulažu u Hrvatsku.

Dodaje se da je kineski dužnosnik pritom izdvojio povoljni geografski položaj Hrvatske i njezine gospodarske i turističke resurse. Podsjetio je da se hrvatsko-kineska suradnja temelji na bitnim interesima dviju država i dodao da je lani stopa rasta posjeta kineskih turista porasla za 40 posto, a uvoz iz Hrvatske za 2,5 posto. 

Leko je u četvrtak razgovarao i s kineskim predsjednikom Xijem Jinpingom i premijerom Lijem Keqiangom.

Predsjednik Sabora danas je posjetio i dvije velike kompanije Poly Group i Alibaba Group te razgovarao o mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku, dodaje se u priopćenju.

Leko je u Kini sudjelovao na petom gospodarskom i trgovinskom forumu Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe. 

Napredak postignut u suradnji Kine i šesnaest zemalja srednje i istočne Europe (tzv. 1+16)  te promicanje daljnje suradnje u svrhu stvaranja sveobuhvatnog strateškog partnerstva bili su glavne teme foruma u Suzhou. 

>> Zastupnici Mosta Milanoviću vrijede više od kineskih milijardi 

>> Žao mi je što nismo donijeli kodeks o ponašanju zastupnika

Komentara 5

Avatar Baroudeur
Baroudeur
16:29 27.11.2015.

Ostajem bez rijeci!

ZD
zdepar
17:05 27.11.2015.

ovo je vrhunac bahatosti, predsjednik čega je on ? zato je predsjednica, koja je platila put svojoj obitelji u kinu, požurila s formiranjem novog sabora, da spriječi dalje krađe i nagradna putovanja

OL
olrajt
17:35 27.11.2015.

...oh konačno!!!....hvala vam voljeni druže Leko !...od svega vam srca hvala!....aaaahhh!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije