Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJEREN U POBJEDU

Kujundžić: Ivo Josipović sa mnom nema nikakve šanse

Milan Kujundžić
Foto: Screenshot N1
10.12.2014.
u 21:50

Kujundžić spočitnuo Ivi Josipoviću što jučer nije htio doći na sučeljavanje

- Velike su šanse da ću ja pobijediti u prvome krugu, ako ne u prvom onda u drugom sigurno - rekao je predsjednički kandidat Milan Kujundžić u emisiji Pressing Dubravka Merlića na televiziji N1. Dodao je da bi u potonjem slučaju u drugi krug ušao i Ivo Josipović.

- Ivo Josipović sa mnom nema nikakve šanse - zaključio je.

.Kujundžić je već na početku spočitnuo Ivi Josipoviću, koji je gostovao u Pressingu odmah prije njega, što jučer, kao ni Kolinda Grabar Kitarović, nije htio doći na sučeljavanje HRT-a.

- Molio sam ga, ako je sinoć on zajedno s Kolindom Grabar Kitarović napravio užas, podcijenio hrvatski narod, ukinuo demokraciju, da bar večeras dopusti narodu da vidi tko je tko. Ali nije se vratio - rekao je Kujundžić.

Otkrio je da je nakon jučerašnjeg sučeljavanja primio stotinu poziva ljudi koji su mu rekli da će prestati plaćati pretplatu HRT-u. Josipovića je optužio za kontrolu HRT-a, a nakon Merlićeve primjedbe reagirao je ironično.

- Hoćete da vam hvalim Ivu Josipovića? Baš je lijep čovjek - rekao je Kujundžić.

Ubačena kost

Govoreći o angažmanu Hrvatske u vojnim akcijama protiv Islamske države rekao je Hrvatska nije potpisala da će vojno sudjelovati, pa stoga ni neće, te da to treba jasno reći našim saveznicima.

Kujundžić je rekao da nitko ne može prelijetati preko suverene države ako ne postoje raniji ugovori, pa je važno da Hrvatska kontrolira hrvatsko nebo, kopno i more što sada, kako on smatra, nije slučaj.

- Tragedija je što mi nismo imali državnu politiku. Dolaskom Stipe Mesića prestala je funkcionirati državna politika i počela je funkcionirati podzemna stranačka politika - rekao je Kujundžić.

Komentirajući izvješće američkog Senata o mučenju terorista nakon 11. rujna rekao je da nitko, pa ni Amerika, ne smije koristiti metode koje nisu u skladu s međunarodnim pravom.

Kujundžić nije htio dati jednoznačan odgovor na pitanje trebaju li Hrvati u BiH dobiti vlastiti entitet.

- To je ubačena kost - rekao je. Naglasio je da BiH treba ostati samostalna te da Hrvati moraju imati ravnopravan položaj.

Rekao je da može zamisliti osobu druge nacionalnosti na čelu Republike Hrvatske.

- Ali pod uvjetom da je domoljub - naglasio je.

Kao i svaki čovjek Tuđman je imao određenih zabluda, grijeha

Rekao je da su 99 posto članova SDP-a i HDZ-a časni ljudi, iako je rekao da su stranke "konstruktori zla" koje se dogodilo u Hrvatskoj. Na primjedbu da je i sam bio član HDZ-a rekao je da je bio običan član.

Poruke podjela

Za odnose sa Srbijom rekao je da nisu nepopravljivi.

- Sve je popravljivo. Treba razgovarati po pravilima međunarodnog prava, trebaju nam nadoknaditi štetu - rekao je Kujundžić, dodajući da bi Srbiju pozvao da počnu lijepo razgovarati i pokušaju ispraviti što su napravili u povijesti. Također je naglasio da bi se Srbija prema tamošnjim Hrvatima trebala ponašati kao Hrvatska prema svojim Srbima.

Josipoviću je ponovno spočitnuo što je u kampanju krenuo s Trga maršala Tita u Zagrebu.

- On opet šalje poruku podjela i vraćanja u povijest - rekao je Kujundžić.

Za Josipovićev model referenduma rekao je da je riječ o "modelu varanja hrvatskog naroda" te da skupljene potpise nosi "u kantu za smeće", to jest Sabor, jer su zastupnici izabrani po partijskom modelu.

- Ja želim istinsku demokraciju - rekao je Kujundžić, dodajući da su stranke 2000. ukrale demokraciju hrvatskom narodu te da je on želi njemu vratiti.

Komentirajući svoju najavu da će iz preambule Ustava izbaciti antifašizam rekao je da je Hrvatska punu suverenost dobila 1991. godine, referendumom o samostalnosti i krvavim ratom.

- Predsjednik Tuđman da je sada živ, nitko na tome ne bi sada inzistirao - rekao je Kujundžić.

Na pitanje gledatelja kako komentira optužbe da je mjesto ravnatelja KB Dubrava dobio zahvaljujući Ivi Sanaderu rekao je da se javio na natječaj.

- O Bože... Što radi podzemlje, špijunsko i političko. Poznaje se rukopis iz vremena Stipe Mesića - komentirao je Kujundžić pitanje.

Za Kolindu Grabar Kitarović rekao je da nema nikakav program, da se ne snalazi na ovim prostorima te da će joj trebati puno vremena da zbroji što muči hrvatski narod.

- Ona nije kandidat moje bivše stranke, ona je kandidat nekoliko pojedinaca koji su u mraku odlučili da će ona biti kandidat - rekao je Kujundžić, dodajući da bi po njemu bili održani predizbori za kandidata. Rekao je da način na koji je ona izabrana i dovedena pokazuje da nije slobodna.

Za Andriju Hebranga rekao je da je "otužni lik" hrvatske političke scene i "gubitnik" koji je, kako je rekao, izdao Franju Tuđmana 1999. godine na samrtničkoj postelji.

- Tko napušta predsjednika na samrti taj je rekao sve o sebi - rekao je Kujundžić. Optužio je Hebranga da je ušao u HDZ tek kada je dobio ministarsko mjesto.

Kujundžić predlaže podjelu Hrvatske na četiri regije i Grad Zagreb.

- Došlo je vrijeme da Hrvatsku moramo prilagoditi tamo gdje jesmo, to je Europska unija - rekao je Kujundžić.

Rekao je da pozdravlja uhićenje Milana Bandića ako su optužbe protiv njega istinite, ali i da je tragedija ako je riječ o političkom procesu. Ponovno je naglasio da treba provesti financijsku, gospodarsku i funkcijsku lustraciju.

- Zato se oni boje Milana Kujundžića - rekao je Kujundžić. Za bistu Josipa Broza Tita na Pantovčaku rekao je da bi mogla završiti u nekoj talionici. Na primjedbu da je Tuđman ostavio bistu rekao je da ni on nije bio svetac.

- Kao i svaki čovjek imao je određenih zabluda, grijeha - rekao je Kujundžić, dodajući da to pokazuje Tuđmanovu mudrost jer se tada nije trebalo baviti Titom već stvoriti državu.

Za donatorske večere, kakvu je nedavno priredila i Kolinda Grabar Kitarović, rekao je da su prikladnije SAD-u te da su paravan koji je stavljen da bi novac dolazio.

>> Kujundžić Sinčiću: Čujem da su ti Josipović i Mesić skupili potpise

>> 'Nedolazak na sučeljavanje jedna je od najvećih sramota u povijesti demokracije'

Komentara 122

ST
Stolic
21:20 10.12.2014.

Kujundzic novi Kennedy Hrvatske! Hoce li Hrvati prepoznati ovaj povijesni trenutak?

ME
Medo123
21:46 10.12.2014.

Za izaci na suceljavanje treba imati hrabrosti

BR
brenamir
21:38 10.12.2014.

Kujundžić je koplje iznad Kolinde. Kolinda se skriva od sučeljavanja. Zato ću za Kujundžića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije