Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne želi se miješati u politiku

Kovačiću istječe mandat. Otkrio hoće li se javiti na idući natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a

siniša kovačić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
15.09.2016.
u 12:25

Siniši Kovačiću 1. listopada istječe već produljeni mandat

 – To je na vlasniku, odnosno na Vladi da odluči. Pravno je to pitanje, a ja se u pravna pitanja ne bih miješao – tako je v.d glavnog ravnatelja Siniša Kovačić na današnjoj sjednici Programskog vijeća komentirao što će se dogoditi nakon 1. listopada kada mu istječe već produljeni mandat

Upitan hoće li, ako se do tada ništa ne riješi, to utjecati na rad HRT-a i stabilnost, isplatu plaća, Kovačić je rekao da ništa neće stati, da će se plaće redovito isplaćivati i kako je njemu važno da sustav normalno funkcionira, da program ide dalje i da u kući vlada dobra radna atmosfera.

Na upit hoće li se javiti na idući natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a u kojem bi vodio kuću u punom petogodišnjem mandatu Kovačić je rekao: – To je vrlo hipotetsko pitanje pa ne mogu ništa reći. Daleko je to, no stav buduće Vlade i većine u Saboru prema ovoj instituciji i RTV pristojbi bit će, pretpostavljam, jedini kriterij prema kojima će se određivati oni koji će se imati namjeru javiti na natječaj za glavnog ravnatelja.

Kovačić: Nikada se nisam miješao u političke izjave pa neću ni sad

Kovačić je, pritom, vezano uz mogućnost snižavanja pristojbe rekao da bi to podrazumijevalo dijeljenje otkaza na HRT-u

Vezano uz već javno izrečeni stav Mosta da su nezadovoljni njime kao glavnim ravnateljem te su bili i protiv produljenja njegovog mandata na dodatnih mjesec dana Kovačić je tek uzvratio: – Nikada se nisam miješao u političke izjave pa neću ni sad.

Podsjećamo, Kovačiću je mandat vršitelja dužnosti HRT-a prema Zakonu istekao 5. rujna, no posebnom Uredbom vlada mu je taj mandat produljila do 1. listopada.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar kravata
kravata
15:18 15.09.2016.

Ako ga mostovci nece, nece bit tako je glasao narod .

Avatar pozor
pozor
14:56 15.09.2016.

Nista bolji nisi bio od Radmana,oboje ste bili koma

OF
oficir69
17:59 15.09.2016.

1% od minimalne place,a to je 2500 kn (stvarno stanje,a ne drzavni prosjek placei) i spada 25 kn preplate,ionako se naplate od telefonskih operatora,reklama itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije