Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje SDP-a

Komadinina križaljka: Ja šef SDP-a, Picula Vlade

Zlatko Komadina
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
17.06.2014.
u 19:51

– Kolega Picula može biti dobar premijer jednog dana – rekao je Komadina i tako Piculi poručio da ne ulazi u utrku za šefa SDP-a

Ja ću biti šef SDP-a, a Tonino Picula šef Vlade – to je kombinacija koju priželjkuje potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

– Kolega Picula može biti dobar premijer jednog dana – rekao je Komadina komentirajući danas moguću kandidaturu Tonina Picule za predsjednika SDP-a.

Budući da je Komadina nedavno rekao kako ga zanima pozicija šefa stranke, ali ne i Vlade, a Picula je najavio da bi u slučaju da postane šef stranke želio biti i predsjednik Vlade, jasno je da Zlatko Komadina svom stranačkom kolegi javno poručuje da ne ulazi u utrku za šefa SDP-a, a zauzvrat će mu – naravno, ako postane predsjednik SDP-a i ako ta stranka tada bude na vlasti – ponuditi mjesto premijera.

Kako Komadina upravo to poručuje Piculi, da se zaključiti i iz njegove izjave: “SDP ima 40 tisuća članova i bilo bi loše da nema više kandidata. Mogućih kandidata, jer ja nisam kolegu Piculu (i njegovu najavu moguće kandidature za šefa SDP-a, nap. a.) shvatio tako eksplicitno kao vi, no svatko je dobrodošao”.

– Kolega Picula kvalitetan je čovjek, SDP-ovac, čovjek s iskustvom, prije svega međunarodnim. Isto tako, Picula može obnašati mnoge dužnosti u stranci, kao što već i jest – rekao je Zlatko Komadina. Odgovorio je i na pitanje što misli tko će bolje proći ako mu Picula bude protukandidat.

– Da se razumijemo, čuo sam priču o tome tko ima želju za izvršnom vlašću, a tko nema. Da ja demistificiram svoju priču: SDP ima i predsjednika stranke i premijera, a koliko ja znam, to je gospodin Zoran Milanović. U slučaju da nema, treba netko voditi stranku. Ja već obnašam izvršnu vlast, ja sam župan. Kolega Picula može biti dobar premijer jednog dana ako bude potrebno – rekao je Komadina. Njegove riječi upućuju na to da je pobuna protiv šefa stranke Zorana Milanovića stavljena “na čekanje” i kako će Komadina i “pobunjenici” vjerojatno pričekati kraj mandata Milanovićeve vlade i tek onda pokušati ostvariti svoje želje.

>> Picula o kandidiranju za šefa SDP-a: To nije isključeno

Komentara 37

Avatar antuntun55
antuntun55
15:23 17.06.2014.

Naravno da može biti dobar premijer....jednog dana kad SDP opet dođe na vlast,no tada će imati 300 godina..

19
1995josip
15:31 17.06.2014.

Koji ste vi krpelji tkz. SDP političari , nikoga ne zanimaju vaše puste želje , sada ste na vlasti , nesposobni ste , bahati ste i samo se svađate oko podjele plijena , tko je više ukrao cinkate jedni druge umjesto radite za dobrobit svi građana vi ste svrha sami sebi , sramota ..

VL
   
15:28 17.06.2014.

Picula je OK ali jedino on,........ no kokošinjac će uskoro bit rastumban a perje će letit na sve strane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije