Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK U ZAGORJU

Josipović posjetio rodnu kuću Franje Tuđmana

Ivo Josipović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
17.07.2014.
u 18:35

Rekao je da je Tuđman vodio borbu za samostalnu Hrvatsku, ali mu ne odobrava neke poteze u pretvorbi i privatizaciji

– Doći u Zagorje, a ne vidjeti spomen-kuću prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana, bila bi pogreška, također to vrijedi i za Kumrovec i kuću Josipa Broza Tita – rekao je predsjednik Ivo Josipović koji je danas bio u radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji.

– Riječ je o velikim povijesnim ličnostima s dobrim i lošim stranama – naglasio je Josipović koji je napisao u knjigu dojmova: ''Čast mi je što sam ponovno u kući doktora Franje Tuđmana, prvog predsjednika RH''.

Rekao je da je Tuđman vodio borbu za samostalnu Hrvatsku, ali mu ne odobrava neke poteze u pretvorbi i privatizaciji.

– Ovo nije pogled u povijest nego u budućnost. U razgovoru sa županom Željkom Kolarom i načelnikom općine Veliko Trgovišće čuo sam dobre vijesti koje se odnose na Krapinsko-zagorsku županiju. Zaposlenost je povećana za 6 posto. Povećani su proračunski prihodi, a izvoz je ostvaren od 10 posto. Prema tome, ova županija može biti uzor drugima – rekao je Josipović.

Komentirao je i presudu u korist štediša Ljubljanske banke. – Ona je očekivana i pravedna, u skladu sa zakonom. Odnosi Slovenije i Hrvatske jako su dobri i ne može nam se ništa prigovoriti jer je to odluka suda za ljudska prava – rekao je Josipović.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

(Foto: Robert Anic/PIXSELL)

>> Josipović: Pripremam promjenu Ustava, ali tek u idućem mandatu

Ključne riječi

Komentara 129

AP
apolon
16:02 17.07.2014.

Neće tebe spasiti od izbornog poraza ništa...Niti svakodnevno slikanje po člancima niti posjete Tuđmanove kuće a siguran sam niti skore posjete Crkvama, jer ortodoksni ljevičar koji rado pozdravlja sa " partizani i partizanke " i "drugovi i drugarice" pročitan je "drugovi i drugarice" pročitan je i ne može predstavljati Hrvatsku u 21 st...Amen!!!

Avatar antoniusbaracus
antoniusbaracus
16:02 17.07.2014.

Tito i dr. Tudjman su dvije neusporedive osobe kada se promatra njihov odnos prema Hrvatskoj! Jedan je Hrvatsku zarobio na 45 godina, drugi se posvetio njenoj slobodi. Tito je ubijao Hrvate, to je najveca mrlja u njegovu zivotu. Tudjman je u ratnom razdoblju imao greskica , ali su neusporedive sa Titovim, kao sto je neusporediva njihova ljubav prema HRVATSKOM narodu.

A9
AAA-999
16:11 17.07.2014.

Jadničak! Jadni i kukavni antihrvat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije