Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Josipović je znao da je Jović na miloševićevskim pozicijama. Oni su isti'

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
03.10.2014.
u 12:56

– Dugogodišnjom suradnjom s njim Josipović vrijeđa sve one koji su dali svoje živote za hrvatsku neovisnost – kazao je predsjednik HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Gospiću je komentirao jučerašnje razrješenje glavnog analitičara predsjednika Ive Josipovića, Dejana Jovića koji tvrdi da je referendum o nezavisnosti Hrvatske bio "vrlo neliberalan".

– Važno je istaknuti da je smijenjen nakon pet godina. Predsjednik Josipović pet godina zna političku profilaciju svog savjetnika Jovića – rekao je Karamarko i dodao da je Josipović znao da je "Jović na miloševićevskim antihrvatskih pozicijama" i "zna da je Jović protivnik hrvatske samostalnosti".

"U ovom trenutku nije problem Jović nego Josipović"

– Dugogodišnjom suradnjom s njim, Josipović vrijeđa sve one koji su dali svoje živote za hrvatsku neovisnost. U ovom trenutku nije problem Jović nego Josipović – kazao je predsjednik HDZ-a i dodao "Jović je jednak Josipoviću".

– Josipović je dužan ispričati se hrvatskom narodu zbog toga što je napravio, selektirajući upravo takav sastav svojih savjetnika – kazao je Karamarko te dodao da "Josipović dobro zna koga je izabrao" i da se zato mora ispričati u vezi s Jovićevim navodima.

"Oni su isti"

– Oni (Jović i Josipović, op.a.) ideološki su komplementarni, već sam rekao da su isti – zaključio je Karamarko. Podsjetimo, predsjednik Josipović jučer je smijenio svog glavnog analitičara Dejana Jovića nakon što je u časopisu Politička misao napisao da je referendum o hrvatskoj nezavisnosti u svibnju 1991. bio “vrlo neliberalan” te da nije održan u "free and fair (slobodnim i poštenim, op. a.) okolnostima".

Karamarko je u Gospiću govorio i o problemu sisačke rafinerije. Kazao je da bi htio prije svega povoljan ishod za radnike. – Ono što je loše jest da ova Vlada već tri godine ne zna komunicirati s mađarskim partnerom, mislim da je to velikim dijelom i uzrok svih ovih nesporazuma i ne daj Bože nekakvog lošeg završetka za naše radnike – kazao je predsjednik HDZ-a.

Na pitanje koja je strategija HDZ-a s time u vezi, ako dođu na vlast, Karamarko je kazao da će na "strateškom razvoju INA-e morati raditi stručnjaci koji se bave naftom, koji se bave tim poslom. U svakom slučaju INA-u treba spasiti, treba spasiti interes Republike Hrvatske u toj za nas strateškoj firmi. Prema tome, to će sigurno biti rezultat i razgovora i profesionalnog i stručnog promišljanja o razvoju takve firme koja je za nas vrlo važna, ali u kontekstu onoga što se događa u Europi i u svijetu što se tiče energenata.

Foto: Iva Vidović Pocrnić

Foto: Iva Vidović Pocrnić

HDZ neće smanjivati broj županija

Novi rebalans proračuna okarakterizirao je kao staru priču. – Opet, naravno, ulaze s pogrešnim premisama, ulaze s krivim informacijama i proračunima. Priča se o nekih 13 milijardi, eksperti kažu da će to biti oko 16, 17 milijardi, dakle opet u startu griješe i rade pogrešno. Naravno, naučili smo na to – rekao je Karamarko.

Na pitanje novinara o ranjenoj Hrvatici na strani Islamske države kazao je kako to nije trenutačno težak problem za Hrvatsku ako je riječ o pojedincima, no svakako nije dobro da se takva radikalna ideja širi u ovom dijelu Europe.

U vezi sa smanjenjem broja županija, kaže kako HDZ sigurno neće smanjivati broj županija već će "racionalizirati njihov rad, doći će do digitalizacije, jer one imaju svoju logiku. – Nećemo segmentarno raditi bilo kakve izmjene nego ćemo ići s cjelovitim planom gospodarskog oporavka i u jednom dijelu će biti jedna pločica tog mozaika i pitanje uređenja Hrvatske" – kazao je Karamarko. Predsjednik HDZ-a Gospić je posjetio u povodu otvorenja 16. manifestacije Jesen u Lici koja ove godine u tri dana broji 270 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

>>Josipović: Strašna je kvalifikacija kada za nekoga kažete da je državni neprijatelj

>>Josipović smijenio savjetnika Dejana Jovića: 'Štetna i pogrešna izjava'

>>Josipović se ograđuje od Jovićeva stava o referendumu o nezavisnosti Hrvatske

>>'Povukao je kočnicu kad mu je Jović ugrozio kampanju'

Komentara 86

LI
Livi
13:23 03.10.2014.

Nije samo problem sto je taj Jovic bio predsjednikov savjetnik i "analiticar". Veci je problem sto je taj isti Jovic profesor kao i Pupovac (?) na Fakultetu politickih znanosti u Zagrebu i sto takvi tipovi odgajaju, bolje receno "truju" hrvatske studente. Ali tako nesto je moguce samo u Hrvatskoj. I sad ce se javljati stotine onih kojima je to u redu. Ali nadite mi i jednu zemlju u svijetu gdje je tako nesto moguce, placam mu troskove godisnjeg odmora od tjedan dana.

Avatar Feniks
Feniks
13:29 03.10.2014.

Oko Yusipovića ima još Deana Jovića. Piše se da početnik Toma Nikolić već zove slobodnog savjetnika Jovića u svoj ured.

Avatar Feniks
Feniks
13:45 03.10.2014.

Dean Jović je skoro cijeli mandat u JUsipovićevom uredu na Pantovčaku - možemo samo zamišljati koje je sve dokumente ili njihove kopije poslao u Srbiju. Već je i njemu bilo glupo raditi tajno pa je sve češće progovarao na glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije