Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Racionalizacija državnog aparata prioritet je nove Vlade'

Tomislav Karamarko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.02.2016.
u 18:09

Efikasnom preraspodjelom kompetentnih osoba, spremnih na dodatno napredovanje i usavršavanje umanjili bi se i troškovi

Prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko osvrnuo se na glavne prioritete novoizabrane Vlade.

Smatra da jedan od glavnih prioriteta treba biti racionalizacija državnog aparata. Čime ističe da će se zapošljavati kompetentni ljudi unutar sustava, a nepotrebno zapošljavanje u novim kadrovima time bi se izbjeglo. 

Efikasnom preraspodjelom kompetentnih osoba, spremnih na dodatno napredovanje i usavršavanje umanjili bi se i troškovi. 

- Nećemo razdvajati agencije, zavode i druga tijela državne uprave, već ćemo težiti njihovom spajanju i racionalizaciji njihovih troškova. Konačno, posebno ćemo težiti eliminaciji troškova koji ulaze u sferu luksuza, a koje smo naslijedili od prošle Vlade, poput luksuznih ureda i drugih sličnih rastrošnosti - objavio je Karamarko na Facebook-profilu.

>> Sukobi oko tajnih službi i zašto se događaju

Komentara 25

Avatar juricamesko
juricamesko
18:26 10.02.2016.

Tomislave ne zaboravi smijeniti i sve Sdp kadrove,a najprije počni sa Radmanom.ovim sisavcima tipa srpskih Novosti i ostalim uhljebima i ljevičarskoj dojenčadi ukinuti sve dotacije ma koliko Pupovac i Stazić kmečali.evo gde ćeš naći 450 milijuna kuna za novorođenu djecu.. riješio si problem u 5 minuta.preraspodjelom dojenčadi iz neprofitnih medija,Gonga i ostalih "lezi lebe da te jedem" ukinuti a dati Bernardici u socijalu.

BK
branko-kockica
18:27 10.02.2016.

Ova vlada s udbaškim Mostom je bila greška, očito. Bolje bi bilo da je HDZ ostao u oporbi. Most će namjerno sabotirati sve što može dok ljudima ne dojadi, zaštititi će sve jugoudbaške lopove od kznenog progona, neće dopustiti ni mucanje jugoudbaša iz SOA-e, MUP-a, HRT-a, DORH-a.... onda će Most isprovocirati nove izbore na kojima će se na vlast vratiti SDP.

Avatar Cinco
Cinco
18:29 10.02.2016.

Podrška vladi. Žurno preuzmite vlast. UDBA je samo okrznuta i još drže sve bitne pozicije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije