Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugodan život

Je li nam doista toliko loše? Hrvatska među 10 najgorih zemalja za život

navijačica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
17.09.2014.
u 12:11

Tek osam zemalja svijeta, od njih 135, nalazi se u gorem položaju od Hrvatske

Hrvatska pripada među 10 najgorih zemalja s obzirom na mogućnost ugodnog života, pokazuje istraživanje Gallupa, prema kojem se nalazimo na istoj razini kao zemlje razorene ratom poput Sirije i Afganistana te zemlje trećeg svijeta poput Ugande, Čada, Konga i Haitija.

Indeks ugodnosti života globalni je barometar osobne percepcije ugodnosti življenja u određenoj zemlji i najveća je studija te vrste. Podaci su prikupljeni u 2013. godini u 135 zemalja i područja, a obavljeno je više od 133.000 intervjua. Ugodnost se mjeri u pet kategorija: svrha života, socijalni kontakti, financije, zajednica te fizičko zdravlje.

Foto: Gallup

Naravno, najzadovoljniji su Amerikanci i to njih 33 posto, dok su žitelji subsaharske Afrike najnezadovoljniji, zadovoljno je tek 9 posto.

Hrvatska se nalazi na 9. mjestu među državama čije je stanovništvo nezadovoljno načinom života, a najmanje su zadovoljni fizičkim zdravljem. Svojim zdravljem zadovoljno je tek 8 posto, a zajednicom 10 posto. Svrhom života zadovoljno je 8 posto Hrvata.

Zemlje u kojima ima najviše ljudi zadovoljnih životom u njima redom su Panama (61%), Kostarika (44%), Danska (40%), Austrija (39%) i Brazil (39%).

>>Bugari su narod koji je najviše patio 2012. Pogodite gdje su Hrvati

Komentara 108

Avatar TvojUjko
TvojUjko
12:40 17.09.2014.

Život je još uvijek dobar u Hrvatskoj dok god svi šute i raspravljaju samo o LGBT zajednicma...

Avatar abakus
abakus
12:40 17.09.2014.

Eto posljedica Nove pravednosti... Neka nam i bude, kad je bilo dovoljno onih koji su nasjeli lažima i dali svoj glas Josipoviću i Milanoviću...

Avatar Idler 3
Idler 3
12:34 17.09.2014.

Život u HR jest težak, budućnost neizvjesna i kad uz sve to predsjednik Vlade ne sam kaj nema ništ pametnog za izjavit neg vrijeđa i ismijava ljude svojim izjavama onda dobijete upraf to kaj spominjete u naslovu !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije