Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ

Izvršni direktor kampanje bivši član uprave HAC-a Ivica Mlinarević

20.05.2015., Split - Gradonacelnica Knina Josipa Rimac odrzala konferenciju za medije u prostorijama zupanijskog HDZ-a u Splitu.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
29.05.2015.
u 20:44

Damir Jelić, potpredsjednik HDZ-a: Josipa Rimac dat će ostavku na sve funkcije u stranci i u gradu Kninu ako dobije optužnicu

Predsjedništvo HDZ-a osnovalo je jučer izborni stožer, a uz Josipu Rimac (na slici), koja je direktorica kampanje, izvršni direktor je Ivica Mlinarević, koji je sličan posao radio i u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović za predsjedničke izbore.

Mlinarevića u HDZ-u ocjenjuju kao vrlo vrijednog i sposobnog, no on je bio i član uprave HAC-a u vrijeme HDZ-ove vlade i uz njega su se vezale razne afere. No ona koja se ticala optužbe za nezakonito zapošljavanje u HAC-u protiv njega i nekolicine bivših HAC-ovaca je odbačena.

Nakon sjednice Predsjedništva Damir Jelić, potpredsjednik HDZ-a, poslao je poruku da je J. Rimac visoko podignula ljestvicu jer je najavila da će podnijeti ostavku na sve stranačke i gradonačelničku funkciju u gradu Kninu u slučaju podizanja optužnice protiv nje, a SDP je podupro Vlahušića za gradonačelnika Dubrovnika iako ima pravomoćnu presudu. Istaknuo je i primjer Olega Butkovića, gradonačelnika Novog Vinodolskog, koji je četiri godine bio pod paljbom zbog optužbe da je na račun grada platio ljetovanje zamjeniku direktora Hrvatskih voda i njegovoj obitelji, ali ga je Vrhovni sud oslobodio optužbi. Zamjerio je SDP-u jer "kukavički skriva datum izbora, a poziva šefa oporbe na sučeljavanje".

U HDZ-u su definirali i kriterije za sastavljanje stranačkih lista na parlamentarnim izborima pa će na njima, sukladno zakonskoj kvoti, biti 40 posto žena, zatim branitelji, mladi ljudi. Kriteriji su i poštenje, domoljublje, obrazovanje...

>> 'Ako istraga dovede do optužnice, podnijet ću ostavku na sve dužnosti'

>> Josipa Rimac: Gospodarski ćemo program HDZ-a pokazati najesen, uoči izbora

Komentara 1

OB
Objektivno...
21:46 29.05.2015.

Hoće li dati ostavku i na mjesto ravnateljice i potpredsjednice Crvenog križa? Tu se obrće veća lova nego što običan čovjek može pretpostaviti... Recimo na krvi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije