Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Dugavama

Izbjeglice u Zagrebu i taksijima traže put prema Europi

Izbjeglice u potrazi za taksi prijevozom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/14
18.09.2015.
u 08:29

Do 22 sata na područje Hrvatske, prema podacima MUP-a, ušla su 11.003 migranta

Brojne izbjeglice koje su prvotno bile smještene u hotelu Porin u Dugavama nakon dokumentacijske obrade slobodni su se kretati gradom.

U želji za daljnjim putovanjem prema zapadnoj Europi snalaze se na svakakve načine.

Nekoliko izbjeglica pregovaralo je s taksi prijevoznikom ispred vojarne Croatia.

Do 22 sata na područje Hrvatske, prema podacima MUP-a, ušla su 11.003 migranta. Trenutno je najkritičnije u Belom Manastiru gdje se nalazi više od 8.000 izbjeglica.

Unatoč odluci o zatvaranju sedam graničnih prijelaza prema Srbiji, izbjeglice u Hrvatsku i dalje stižu preko poljoprivrednih površina koje se nalaze između dvije države. Izbjeglice se u manjim ili većim skupinama može vidjeti kako hodaju poljima i idu prema Hrvatskoj. Na samoj granici ima i niz kukuruznih polja, kanala, grmlja… tako da se neke izbjeglice vide tek kada uđu u Hrvatsku.

>> Izbjeglice preplavile Beli Manastir: Krizni stožer: Ima ih više od 8000, ovdje ne postoji centar, cijeli je grad prihvatni centar!

>> Hrvatska zatvorila 7 graničnih prijelaza sa Srbijom! Ušlo više od 11 tisuća izbjeglica, najteže je u Belom Manastiru

Ključne riječi

Komentara 81

VE
verakruz
08:35 18.09.2015.

Odakle pare za taksi? Ja ne mogu platit taksi od Solina do Firula ako bi mi ne daj bože trebalo. A oni taksijem od Grčke do Njemačke... Nadam se da će se granica prema Srbiji odmah zatvoriti, ali eto njih preko BiH... Šta onda? Katastrofa, okupacija...

Avatar Baroudeur
Baroudeur
08:34 18.09.2015.

Prema naslovu clanka mi nismo u Europi...

CR
CROLINDA
08:32 18.09.2015.

Gospodin Ramadan koji živi u Hrvatskoj već više od četrdeset godina sinoć u emisiji na HTV4 na pitanje voditeljice kako je našem narodu neshvatljivo da toliko muškaraca bježi umjesto da se bori za svoju zemlju on joj odgovara da pošteniteni muškarac ne bježi iz napadnute domovine i da je on kao stranac došljak u Hrvatsku bio na prvoj crti u Domovinskom ratu kaže da su svi ti muškarci trebali ostat boriti se protiv terorista a da je glavni razlog rata plinovod koji bogate zemlje bi htjele preko teritorija Sirije prema Mediteranskim zemljama a početni prosvjedi naroda u Siriji 2011. godine za više demokracije i ustavne promjene koji su prerasli u sukobe i rat samo povod te kaže da je Asada Amerika etiketirala kao diktatora - dakle zaključak je po njemu da iako je cijeli Bliski Istok nemiran i nestabilan i iako Asad nije svetac ti muškarci su se trebali prepoznati na strani režima a protiv ISILa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije