Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Baldasar:

Neću na Milanovićev skup jer sam pozvan kao običan član

16.05.2015., Split - U hotelu Atrium odrzana je Treca izvjestajno-tematska konvencija zupanijske organizacije SDP-a Splitsko-dalmatinske zupanije. Ivo Baldasar, Zoran Milanovic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
12.02.2016.
u 00:15

Splitski SDP-ovci odlučili da neće podržati nijednog kandidata za predsjednika stranke, tj. da svatko može svoj glas dati kome hoće

Na stranački skup SDP-a u Splitu aktualnog predsjednika stranke Zorana Milanovića, koji se kandidirao za još jedan mandat, nije bilo gradonačelnika Ive Baldasara, predsjednika Gradske organizacije SDP-a.

– Neću biti večeras na skupu s Milanovićem iz više razloga. Prvi je što sam već na putu za Zagreb, imam obveza kao gradonačelnik. Drugi je razlog taj što sam pozvan kao i svaki drugi član. Taj skup ne organizira Gradska organizacija SDP-a Split nego, pretpostavljam, Županijska organizacija. Dobio sam poziv kao bilo koji drugi član. Nisam obaviješten da predsjednik želi doći do Gradske organizacije, što me više i ne čudi. To će obaviti bez mene, a tko želi doći, neka dođe – ispričao nam je Baldasar jučer, nekoliko sati uoči početka stranačkoga skupa.

Splitski Gradski odbor i Predsjedništvo SDP-a na sastanku održanom u srijedu uvečer odlučili su da na unutarstranačkim izborima neće dati podršku nijednom kandidatu.

– Nećemo se određivati kao organizacija. Svatko je slobodan raditi što želi i dati svoj glas kome hoće – poručio je Baldasar koji ne krije da je njegov favorit Zlatko Komadina.

I Marin Jurjević, Baldasarov prethodnik na čelu splitskog ogranka, pridružio mu se u kritikama aktualnog vodstva, ali očito svi splitski SDP-ovci ne dijele njihovo mišljenje. Među njima su i najbliži Milanovićevi suradnici Branko Grčić, kojega Baldasar žestoko kritizira jer kao ministar nije napravio ništa za rješavanje problema Spaladium arene, i Ranko Ostojić, koji s Baldasarom otprije ima neriješenih računa i među prvima ga je napao kada je Milanovića okrivio za izgubljene parlamentarne izbore. Milanoviću je vjeran i Arsen Bauk, predsjednik Županijskog SDP-a.

>> Ivo Baldasar podupire Komadinu za čelnika SDP-a

Ključne riječi

Komentara 13

SA
santos008
00:23 12.02.2016.

I nemoj ,tebi je mjesto medju pametnima.

KE
kermitovo
07:37 12.02.2016.

Pazi ekipe: Grčić, Ostojić, Bauk i Milanović. Kao djeca u školi. Jedan je razredni švaler, drugi nasilnik, treći glupkasti štreber a četvrti razredni klaun. Tko je koji pogodite sami...

NI
ninja72
04:50 12.02.2016.

..imas pravo -sa Milacetom niti u raj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije