Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roglić pustio zadužnicu

Spas za Agrokor: Ipak dogovor domaćih i ruskih banaka o standstill sporazumu

Ivica Todorić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
30.03.2017.
u 12:23

Najveći povod sinoćnjeg sastanka bilo je puštanje zadužnice Orbica, tvrtke Branka Roglića, koji je potraživao 12 milijuna kuna.

Jučer navečer, kako smo već pisali, održan je sastanak važnijih dobavljača Agrokora te ruskih bankara, kao najvećih vjerovnika Agrokora. Iako se sastanci održavaju na dnevnoj razini, najveći povod sinoćnjeg sastanka bilo je puštanje zadužnice Orbica, tvrtke Branka Roglića, koji je potraživao 12 milijuna kuna.

S druge strane, kako doznajemo, pri kraju je dogovor domaćih i ruskih banaka o standstill sporazumu, prema kojem bi se zamrznulo vraćanje kamata Agrokora na određeno vrijeme, a sa svježim novcem platile bi se dospjele obveze dobavljača.

– Da, istina je da su moji iz financijskog sektora jučer popodne pustili zadužnicu. Ja sam za to saznao navečer, jer sam bio na putu, ali i da sam bio tamo, odobrio bih taj potez. Rekao sam, uostalom, da se to učini u trenutku kada će u Agrokoru reći da više ne mogu utjecati na plaćanje. A takav je upravo bio jučerašnji odgovor iz Agrokora. A meni je taj novac potreban da mogu dalje nesmetano raditi – rekao nam je Roglić. 

Kaže da i ne zna zašto bi ostali dobavljači bili ljutiti na njega s obzirom na to da i oni sami imaju dospjela, a neplaćena potraživanja. No neki od dobavljača uistinu nikako ne opravdavaju taj potez. Jer kad bi svi aktivirati zadužnice, bio bi neizbježan stečaj Agrokora, a to nikome ne odgovara.  No nakon dogovora vjerovnika, koji bi uskoro trebao biti poznat, ta prijetnja više ne postoji. Pretpostavlja se da će standstill sporazum biti dogovoren na pola godine kako bi se nesmetano proizvodila i dostavljala roba tijekom turističke sezone. 

>>SDP neće podržati zakon za pomoć Agrokoru

>>'Agrokor je jedna od najvećih kompanija. Dužnost Vlade je da reagira'

>>Moody's snizio kreditni rejting Agrokora. Iz tvrtke poslali kratku izjavu medijima

Ključne riječi

Komentara 68

ST
stefj
12:39 30.03.2017.

To je ono - tko prvi njemu djevojka. On će se naplatiti, no problem može nastati ako sad svi krenu s time... No, sumnjam da Roglić to radi samoinicijativno, očito je u dogovoru s nekim napravio taj potez. Možad sa Rusima da se napravi dodatan pritisak na Todorića...

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
12:40 30.03.2017.

Gazda koalicije Most koji vuce konce iz pozadine, Dokle?

NE
nevažnost
12:34 30.03.2017.

Od financijera Ive Josipovića nisam bolje ni očekivao. Uspješan uvoznik kineske robe. On je dio uvozničkog lobija koji je sušta suprotnost krašu ili podravki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije