Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrovi ljudi

I nakon politike - politika: smijenjen Karamarkom kum, u vijeće bolnica imenovani liječnici iz Hrvatske zore

Ministar zdravstva Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.12.2016.
u 19:00

Iz glavnog tijela HZZO-a smijenjen je i dr. Milivoj Novak, vjenčani kum bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka

I nakon politike - politika. Tako bi se skratilo kadroviranje na primjeru smjena i promjena u upravnim vijećima bolnica i HZZO-a. Iz glavnog tijela HZZO-a tako je, uz ostale, smijenjen i dr. Milivoj Novak, vjenčani kum bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, a imenovani su dr. Drago Prgomet i dr. Stjepan Bačić, bivši ravnatelj bolnice Merkur čiji je savjetnički angažman u istoj bolnici po odlasku sa funkcije bio i predmetom inspekcije upravo HZZO-a. Uz njih su u Upravno vijeće imenovani dr. Diana Delić-Brkljačić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, Damir Bojčić i Edita Burčul, jedna od osnivačica stranke Hrvatska zora.

U najvećoj hrvatskoj bolnici, Rebro, predsjednikom je ostao dr. Marijan Klarica, a u upravno vijeće imenovani su dr. Ivica Grgurević i dr. Mladen Biruš koji je bio i član predsjedništva bivše stranke ministra zdravstva.

Još jedan član predsjedništva Hrvatske zore dobio je poziciju u upravnom vijeću; dr. Mario Puljiz postao je predsjednik u KBC Osijek. Predsjednik riječkog HDZ-a, dr. Lucian Vukelić, ušao je u upravno vijeće riječke bolnice, također je odlučeno na jučerašnjoj sjednici Vlade. Urolog iz Dubrave, dr. Ivan Savić, koji je također bio na listi Hrvatske zore, imenovan je članom upravnog vijeća bolnice u Vinogradskoj.

A u bivšoj bolnici ministra zdravstva smijenjen je sa mjesta predsjednika vijeća dr. Zlatko Vlajčić, član Nacionalnog vijeća Mosta te je na njegovo mjesto imenovana Grozdana Perić, saborska zastupnica HDZ-a. Ravnatelj bolnice Gornja Bistra, dr. Renato Mittermayer, postavljen je za predsjednika upravnog vijeća u Klinici za dječje bolesti gdje je članstva razriješen dr. Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice države. Liječnik iz Dubrave, dr. Igor Čikara, koji je također bio član Hrvatske zore, ušao je u vijeće Klinike dr. Fran Mihaljević.

>> Petrov: Ne odustajem od kuće, imam pravo na poticaj

Komentara 11

TR
tragurion1954
19:35 30.12.2016.

Bitno je kadroviranje u ovoj zemlji. U svakom segmentu društva. Kao i godinama do sada! Prežalosno ali očito unosno! Koga briga što mladi liječnici odlaze u inozemstvo. Samo bacaju maglu da im je stalo! Nema specijalizacija jer se na tomea tome štedi?! Apsurdno! Jeftinije je poslati liječnika van. Tamo bira specijalizaciju koji hoće.

TO
tolitol
19:41 30.12.2016.

Ovo podneblje jednostavno nije za javno vlasništvo. Sve što se može treba se zato privatizirati. Možda ne bolnice, ali ovo svakako može biti poučno za one koji zazivaju nacionaliziranje INA-e i protive se privatizaciji HEP-a i drugih državnih firmi. Nisu naravno samo bolnice gdje se "kadrovira", nego svuda gdje je javno vlasništvo. I zato sve propada oko nas.

GA
Gastarbeiter2
19:48 30.12.2016.

Vlast=vlasništvo....to je naš problem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije