Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

I EK sumnjivo prebrzo kvarenje kućanskih uređaja

naslovnica
Foto: VL
1/2
02.02.2015.
u 00:10

U dvjema započetim studijama EK ispitat će se trajnost zamrzivača i pećnica te jamstva na robu široke potrošnje

Tek što mu je istekla garancija, uređaj se pokvario, svakodnevne su pritužbe europskih, pa i hrvatskih potrošača, kojima se ovih dana bavi i Europska komisija.

Europska komisija započela je istragu u kojoj se dvjema studijama ispituje trajnost zamrzivača i pećnica te funkcioniranja pravnih i komercijalnih jamstava za robu široke potrošnje, što bi u konačnici moglo značiti i izmjenu postojeće regulative o prikladnosti propisa (REFIT) od iduće godine u cilju najbolje zaštite potrošača, doznajemo od eurozastupnice Biljane Borzan (SDP), koja je kao zamjenska članica u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača i sama upozoravala Komisiju na brzu kvarljivost kućanskih aparata.

Ohrabrujući je podatak da je broj pritužbi mreži CEC-a porastao 11,1% s 2012. na 2013, kaže Biljana Borzan.

Dodaje kako potrošači nikad ne mogu biti apsolutno sigurni da ih trgovci i proizvođači ne varaju.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

>>Hrvati najmanje u EU poznaju potrošačka prava

Foto: VLm

Komentara 10

TR
trunjo
22:12 01.02.2015.

Uz današnju tehnologiju informatike i sklopovlja garant je da nas neke firme zakidaju....Jedan sklop koji naredi da se tog i tog datuma ispusti "ulje" ili tako nešto ili promjeni se smjer struje i evo nama porasta kupovine njihovih uređaja....Ali nećemo biti previše očigledni idemo nasumićno tako da u 1000 komada bude 79 takvih i 50 će se prirodno pokvariti.....Evo nama prodaje....

Avatar morski covik 3
morski covik 3
03:13 02.02.2015.

Ma to je stara vijest... Mene zanima zasto se zene raspadnu prije tridesete a garantiraju da ce dobro izgledat do cetrdesete?

Avatar vrex
vrex
05:48 02.02.2015.

nisam siguran kakve veze obo ima. ako meni npr. samsungova perilica crkne za tri godine, vraga cu opet uzeti samsunga..?! kakve bi oni koristi od ovog mogli imati pitam se?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije