Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon incidenta

HSP AS ponovno traži uvođenja vize za građane Srbije

Vojislav Šešelj
Foto: screenshot Reuters/Pixsell
1/2
01.04.2015.
u 22:08

Dodaje i kako inertnost i nepravodobno reagiranje zbog ponovljenog spaljivanja hrvatske zastave od strane „zbratimljene vlasti“ Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića ne iznenađuje

Poslije današnjeg incidenta u Beogradu, kada je Vojislav Šešelj zapalio zastavu Republike Hrvatske, HSPAS se još jednom oglasio sa prijedlogom da se za građane Republike Srbije uvedu vize s čime bi se, kako se navodi, zaštitio hrvatski narod i hrvatska država.

- Nakon ovog najnovijeg nemilog događaja koji može eskalirati razvidno je kako je naš nedavni prijedlog o uvođenju viza za sve građane Srbije nužna vatrogasna mjera kojom se štiti građane Hrvatske. Radi se o legitimnom instrumentu pritiska na susjednu državu u kojoj očigledno vlada bezvlašće, a koje nesumnjivo stvara osjećaj nesigurnosti s obje strane granice, stoji u priopćenju kojega potpisuje Ivan Tepeš.

Dodaje i kako inertnost i nepravodobno reagiranje zbog ponovljenog spaljivanja hrvatske zastave od strane „zbratimljene vlasti“ Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića ne iznenađuje.

- Tome u prilog ide neprimjerena, zlonamjerna, ali svakako ne slučajna zamjena teza po srpskom ministru rada Aleksandru Vulinu koji je, također danas, hrvatskog heroja Domovinskog rata i jednog od glavnih protagonista zaustavljanja rata u BiH generala Antu Gotovinu nazvao „ustaškim generalom“. Ovaj čin potvrda je koliko je aktualna hrvatska vlast bila kratkovidna u svojim mlakim nastupima i lobiranju s „figom u džepu“ prema međunarodnim institucijama kada se po pitanju privremenog puštanja na slobodu ovog notornog ratnog zločinca ponašala kao da je to samo unutarnje pitanje Srbije, navodi Tepeš.

>> Nova provokacija Vojislava Šešelja: 'Sretan sam što sam zapalio hrvatsku zastavu'

Ključne riječi

Komentara 69

RU
RuzaBevanda
22:31 01.04.2015.

Jednom četnik, uvijek četnik! Ali opet, ponosan sam koliko nas ovaj tepavac mrzi...a kako i nebi kada nista od njegove ideje Vijovitisa-Kajlovac-Kajlobag...meni je to hrana za dušu!

PR
pravas01
22:28 01.04.2015.

Jel moguće da je reagirao tijekom čitavog dana samo jedan političar????????? Alo ljudi, kad se pali američka zastava Bijela kuća diže avione, a svi naši političari šute???? Svaka ti čast Tepeš na svemu napisanom!

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
22:38 01.04.2015.

Paljenje Hrvatske zastave u Srbuji više govori o Srbiji i njenom narodu,nego čto će naškoditi Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije