Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki uspjeh

Hrvatski srednjoškolci osvojili 4 medalje na svjetskoj geografskoj olimpijadi

glibo (1)
Foto: Rudolf Krznarić/VLM
20.08.2014.
u 10:18

Vedran Mihal iz Slavonskog Broda i Mislav Glibo iz Kutine osvojili su zlatne medalje, dok je hrvatska ekipa sveukupno završila na četvrtom mjestu

Čak četiri medalje osvojili su hrvatski srednjoškolci na 11. svjetskoj geografskoj olimpijadi koja se od 12. do 18. kolovoza održavala u Krakowu u Poljskoj, dok je ekipa zauzela sveukupno 4. mjesto.

Vedran Mihal iz Slavonskog Broda i Mislav Glibo iz Kutine osvojili su zlatne medalje, Petar Bratulić iz Pazina srebrnu, a Fabijan Čorak iz Zagreba brončanu medalju među konkurencijom od 144 učenika iz 36 država.

Prošle, 2013. godine na geografskoj olimpijadi u Kyotu Mislav Glibo također je osvojio zlatnu medalju, a Vedran Mihal srebrnu. Petar Bratulić i Fabijan Čorak prvi put su sudjelovali na svjetskoj geografskoj olimpijadi.

Učenike su na olimpijadu vodili Dubravka Spevec, članica Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva te Marin Cvitanović, tajnik Hrvatskog geografskog društva.

>>Najbolji mladi matematičar na svijetu: Vježbanje zadataka mi je poput hobija

>>Kutinjanin osvojio zlato na svjetskoj olimpijadi u geografiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije