Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijenos inauguracije

HND: Protiv Elizabete Gojan pokrenuta je hajka

Elizabeta Gojan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
04.03.2015.
u 14:29

– No, kad se pogleda sve što je o HTV-ovom prijenosu predsjedničke inauguracije dosad izrečeno i napisano, da i ne govorimo o neviđenim uvredama pa i prijetnjama Elizabeti Gojan na društvenim mrežama, riječ je o hajci koja, očito je, nije pokrenuta zbog prekršenih profesionalnih novinarskih načela nego zbog političkih razloga – smatra HND.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) oglasilo se priopćenjem koje potpisuje njihov predsjednik Zdenko Duka u kojem su ocijenili ''da urednica i novinarka HRT-a Elizabeta Gojan već dva tjedna trpi brojne, a velikim dijelom potpuno neopravdane kritike zbog načina na koji je na Hrvatskoj televiziji vodila i komentirala predsjedničku inauguraciju Kolinde Grabar-Kitarović''.

''Naravno, posao svakog novinara je javan, odgovoran posao i kao takav u svako je vrijeme izložen javnosti. No, kad se pogleda sve što je o HTV-ovom prijenosu predsjedničke inauguracije dosad izrečeno i napisano, da i ne govorimo o neviđenim uvredama pa i prijetnjama Elizabeti Gojan na društvenim mrežama, riječ je o hajci koja, očito je, nije pokrenuta zbog prekršenih profesionalnih novinarskih načela nego zbog političkih razloga. 

Ti su politički razlozi na tragu najava u Hrvatskom saboru da će eventualna nova vlast, poslije parlamentarnih izbora, ‘pomesti sve’ na javnoj televiziji.Sve to, naravno, može utjecati i utječe i na disciplinske postupke koji su na HRT-u pokrenuti protiv Elizabete Gojan i Hloverke Novak Srzić, zbog toga što su u povodu prijenosa predsjedničke inauguracije, bez odobrenja pretpostavljenih, davale izjave u javnosti. HND se odlučno protivi tom postupku koji može rezultirati i izvanrednim otkazom'', smatra HND.

Na kraju ističu da su novinari javne osobe i da bi trebali imati pravo slobodno istupati u javnosti te zbog toga, kako navode, pozivaju glavnog ravnatelja HRT-a da te disciplinske postupke obustavi. 

>> Vijeće HRT-a svu krivnju svalilo samo na Elizabetu Gojan 

>> HTV: Elizabeti Gojan, Hloverki Novak-Srzić i Jozi Barišiću manja plaća ili otkaz

Komentara 30

Avatar abakus
abakus
15:00 04.03.2015.

Što je s progonom novinarke Karoline Vidović Krišto koja je na kraju ostala i bez posla a u svezi koje HND-u nije palo ni na kraj pameti oglasiti se...? Licemjerno i očigledno dvostruka mjerila. No to zaista nije nikakvo čudo od HND-a. Već smo navikli na njihove laži i svrstavanje uvijek i slijepo samo uz jednu opciju. Gojanica je zaslužila suzpenziju, jer je njezino vođenje inauguracije bilo ispod svakog ljudskog a kamo li profesionalnog nivoa. Ali iza nje stoji Radman, a iza njega SDP, i zbog toga očigledno može raditi što god hoće. Sramota.

OX
oxymoron
15:12 04.03.2015.

HND se jos jednom stavio u funkciju ljevicarske propagande. Zar novinarima nije sramotno da ih jedna ovakva grupa ljuda zastupa i oglasava se u njihovo ime. Jad i bijeda.

KN
knezica
15:26 04.03.2015.

Evo znali smo kako će Duka i njegov CK HND-a reagirati, čak smo to i dva tjedna najvaljivali. I svi znamo zašto će tako reagirati. Ali, oni ipak , unatoč silnom nezadovoljstvu gledatelja, reagiraju tako kao da smo mi mal.oumni, njihovi robovi i kr.eteni bez truni mozga. Kako su se uzoholili, to je najjača utvrda komunizma, njih treba razmontirati čeličnom metlom, kako bi to gospodin Marasović rekao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije