Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TREBA SE SUOČITI S ČINJENICAMA'

Grabar Kitarović: Iz Islamske države u BiH se vraća tisuće boraca

grabar kitarović, topovnjača
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/9
06.12.2016.
u 16:57

Republika Hrvatska dijeli 1001 kilometar granice s BiH. Hrvatski narod je jedan od tri konstitutivna naroda u BiH i imamo obvezu kao jedna od supotpisnica Daytonskog ugovora, istaknula je predsjednica Grabar Kitarović.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u utorak u Dubrovniku kako se treba suočiti s činjenicom da se iz tzv. Islamske države u BiH vraća tisuće boraca, a ne može se zanemariti niti ''utjecaj nekih drugih država'' na BiH, te je naglasila kako Hrvatska želi cjelovitu i politički neovisnu BiH, s tri jednakopravna naroda.

Komentirajući izjavu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je danas ustvrdio da su "lažni i neutemeljeni" navodi o rastućoj opasnosti od radikalnog islamizma u BiH, kako je u ponedjeljak objavio "Večernji list" pozivajući se na Državnu agenciju za istrage i zaštitu BiH (SIPA), predsjednica Hrvatske rekla je na upite novinara, kako treba pogledati istini u oči

- Moramo svi pogledati istini u oči i suočiti se s trendovima koji dolaze, uključujući i povratnike iz tzv. Islamske države, iz borbi u Iraku i Siriji. Njih je nekoliko tisuća već, a ne može se zanemariti ni utjecaj nekih drugih država. Želim da BiH ostane cjelovita, u potpunosti podržavamo suverenitet i političku neovisnost BiH. Želim da čim prije postane članica NATO saveza i Europske unije. Moja želja za sve državljane BiH, pripadnike svih triju naroda čiju konstitutivnu jednakopravnost zastupam, jest da oni žive u miru, prosperitetu i da se nikada ne ponovi ništa slično onome što je bilo 90-tih godina i da krenu ka boljem životu u kojem će se poštivati svaki pojedinac bez obzira na njegove pripadnosti - rekla je Grabar Kitarović.

Naglasila je pri tom da želi apsolutnu sigurnost uz granice Republike Hrvatske.

Republika Hrvatska dijeli 1001 kilometar granice s BiH. Hrvatski narod je jedan od tri konstitutivna naroda u BiH i imamo obvezu kao jedna od supotpisnica Daytonskog ugovora, istaknula je predsjednica Grabar Kitarović.

Upitana za komentar događanja vezanih za postavljanje Spomen ploče 11-orici pripadnika HOS-a u Jasenovcu, poginulih tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu, a na kojem je natpis 'Za dom spremni', Grabar Kitarović je rekla kako se ne može miješati u rad lokalne samouprave, i da to treba riješiti cjelovito.

- To treba riješiti cjelovito, moja stajališta o obilježjima bilo kojih totalitarnih režima su poznata, ali to treba regulatorno riješiti - zaključila je ona.

>> Europol upozorava: ISIL bi Europu mogao napasti autobombama

Komentara 45

DU
Deleted user
17:49 06.12.2016.

nije samo da se bosanci vracaju nego i dovode svoje aziske jarane jer nemaju gde se sklonit opca opasnost ,jarani nisu primili plate jer je bila bezanija sad ce trebat prezivjet ,zvijeri nece posustat ,ovo je poso za uniju kontrola bosanskih granica dok nebude kasno

NE
Nenadjebivi
17:35 06.12.2016.

Ma neće oni nas , samo trebamo biti dobri i ne provocirati ih kao onda kada tražimo ravnopravnost hrvatskog naroda u BIH i to samo zato što je eto tako ustavom zajamčeno . Ako recimo budemo svi kao Stipe Mesić dobri sa Muslimanima ja vam garantiran da se nemamo čega bojati.

VI
vidigal
19:30 06.12.2016.

svatko ko god ima i malo pameti u glavi zna da je Bosna leglo talibana u Europi i da je pitanje dana kad ce pocet praviti terror u krscanskoj Europi, pocevsi od susjednih drzava, tj.Hrvatske ::Crno nam se pise!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije