Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Ekstremne oborine kao razlog poplava

poplava
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
14.09.2014.
u 23:16

Rujanske su kiše, u kombinaciji s dosta mokrim ljetom, prouzročile poplave već po tko zna koji put ove godine

Vrlo kišno ljeto nastavilo se i u rujnu koji je zapravo samo pojačao taj trend, piše Crometeo.hr. Mnoge meteorološke stanice već su do 14. rujna premašile prosječnu godišnju količinu oborina! Prva polovina rujna bila je iznimno kišovita. Rujanske su kiše, u kombinaciji s dosta mokrim ljetom, prouzročile poplave već po tko zna koji put ove godine. Gore je izgleda bilo samo sredinom svibnja, kad je jugoistok Slavonije bio potpuno potopljen. No, u ovom ”valu” poplava ugroženo je mnogo veće područje, a proteže se od Međimurja, varaždinskog područja, preko cijelog sliva Kupe i Save južno od Zagreba do okolice Novske, Lipika, Koprivnice, Pleternice…

Da bi se malo bolje shvatio uzrok ovako opsežnih poplava, potrebno je promotriti službene podatke DHMZ-a o količini oborina tijekom rujna, ali i cijele godine. Podaci su u svakom slučaju ekstremni, i to ne samo na poplavljenim područjima.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Poplavljen centar Macinca, voda dotekla i do Črečana

>> Bilo bi dobro da uz kišu pada i cijena struje

Ključne riječi

Komentara 10

HR
Hrvatska3014
01:20 15.09.2014.

Branite vladajuće, ok. No ne treba ti fakultet da bi shvatili da dublje korito riješava problem. A gdje je jesen i zima

HR
Hrvatska3014
01:12 15.09.2014.

Ja mislim da je to ok, ali zapuštena riječna korita od 2010. čini svoje. Protok je neefikasan. Ovaj naslov ide na ruku vladi, ali je daleko od istine.

OB
Objektivno...
11:28 15.09.2014.

U ekstremnim nesrećama se i ekstremno puno zvalo 060 9011 na koji se slilo ekstremno puno milijuna kuna. kada će se drugi dio tih milijuna sliti u džepove onima kojima su namijenjeni prije gotovo četiri mjeseca? Šta se čeka gospodo koja se više ne pojavljuje ni na TV? Osim danas silom prilika u Jutarnjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije