Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri pitanja - Đuro Lubura

Motivi pothvata nisu zbog profita

đuro lubura
Foto: Robert Anić/PIXSELL
29.03.2015.
u 21:45

Jedan od osnivača Visije Croatice

1. Koliko ste novca prikupili i vjerujete li da ćete skupiti potrebnih osam milijuna kuna?     

Iako nam je cilj bio prikupiti pola milijuna, u prvih deset dana prikupili smo više od 2,2 milijuna kuna. Cilj nam je kao ulagače imati što veći broj građana jer je masovnost jedino jamstvo da će Imunološki ostati u rukama naroda. Do sada je, osim velikog broja građana, našoj ideji pristupilo i nekoliko gradova, općina, županija i tvrtki, a vodimo i ozbiljne razgovore s velikim investitorima radi nužnih ulaganja u Imunološki zavod.     

2. Obavili ste dubinsku analizu. Vjerujete li da će se prepreke riješiti, pa i aktualna oko dozvola?     

Motivi našeg pothvata nisu isključivo komercijalni, iako je to potencijalno jako profitabilna tvrtka. Ideju smo pokrenuli jer smo shvatili da će država pustiti da Imunološki propadne, a to bi vjerojatno imalo ozbiljne dugoročne posljedice za zdravlje nas i naše djece. Krv dobrovoljnih darivatelja mora se prikupljati i prerađivati u Hrvatskoj i to ćemo što prije osigurati jer je to ključni nacionalni interes. Također, u najkraćem mogućem roku imamo namjeru nastaviti s proizvodnjom virusnih i bakterijskih cjepiva te ostalih lijekova koje Imunološki može proizvoditi.     

3. Imate li informaciju da će vam država pomoći u gradnji novog pogona?     

Ako prihvate našu ponudu, očekujemo da nam pomognu na svaki zakonit način. Važno je naglasiti da Visia Croatica ima namjeru biti samo odgovoran vlasnik, sve ono što država nije bila, a Imunološkim zavodom upravljat će stručnjaci koje ćemo mi kao vlasnici odabrati.     

>> Varga poništio odluke HALMED-a prije mjesec dana, informacija bila tajna do jučer

Komentara 1

TV
tv5378
05:11 30.03.2015.

konacno nesto pozitivno,nesto dobro,nesto sto daje nadu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije