Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
braniteljski prosvjed

Drago Prgomet: Očigledno je u našoj Hrvatskoj previše država u državi

Drago Prgomet
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
29.05.2015.
u 13:43

Odgovor na ovu mučnu situaciju nije tko je kriv - bolje je pitati ima li nevinih u ovoj priči, zaključuje Prgomet

– Prije gotovo četiri mjeseca smo jasno poslali poruku kao je potrebno završiti braniteljski prosvjed u dijalogu i međusobnom uvažavanju. Upozorili smo na duboku podijeljenu Hrvatsku. I pozvali na suradnja i kompromis, a ne zaoštravanje situacije.  Nažalost, ne samo da nije bilo dijaloga, nego ova dva dana svjedočimo slikama koje nikoga u Hrvatskoj ne mogu ostaviti ravnodušnim. Odgovor na ovu mučnu situaciju nije tko je kriv - bolje je pitati ima li nevinih u ovoj priči!? – pita se dr. sc. Drago Prgomet, predsjednik Hrvatske inicijative za dijalog.

Kaže kako rješenje braniteljskog prosvjeda nije tko će prvi popustiti nego tko će prvi pokazati odgovornost.

– Danas, umjesto dijaloga i razuma imamo kordon policije i branitelje zatočene u crkvi tik do najviših državnih institucija. Hrvatska to nije zaslužila. Očigledno je u našoj Hrvatskoj previše država u državi. Jedino je prave države sve manje. A odgovornih državnika najmanje. Samo onih koji ne biraju sredstva kako ostati na vlasti i onih koji ne biraju sredstva kako doći na vlast. Pozivamo sve one, kojima je vlastita država iznad interesa političke stranke, kojima je mir svakog građanina iznad vlastitog sitnog interesa- vratimo se za stol. Prije svega najodgovornije za nastalu situaciju, predsjednika Vlade i vođu oporbe. Razgovarajmo i nađimo rješenje temeljeno na dijalogu. Sve ostalo ovu podijeljenu zemlju samo gura u veću apatiju i beznađe. Na koncu ćemo izgubiti svi – zaključuje Prgomet.

>> Drama na Markovu trgu: Branitelji probili policijsku blokadu, Glogoški pozvao policiju da otkaže poslušnost

Komentara 7

EB
eustahije_brzić
14:08 29.05.2015.

Tko je tebe što pitao???

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:09 29.05.2015.

Je li i Prgomet ušao u Milanovićevu vladu?

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
14:16 29.05.2015.

Dobro se uhljebio kroz HDZ , profitirao , i sad mu to postalo nedovoljno ! Kome je potreban taj Prgomet osim njemu samome ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije