Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Vakula: Moguće i olujno nevrijeme

Zoran Vakula
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
04.09.2015.
u 09:18

Novo zatopljenje vjerojatno je sljedeći vikend, pa će treći i četvrti rujanski tjedan, i prema najnovijim dugoročnim prognozama imati srednju tjednu temperaturu zraka u većini Hrvatske barem malo višu od prosjeka

Od danas do nedjelje navečer kiša će padati u cijeloj zemlji, a u mnogim mjestima i u obliku obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, danas najprije na sjevernom Jadranu, tijekom noći, te osobito u subotu i drugdje. Pritom je ponegdje moguće i olujno nevrijeme. Vremenska je to prognoza koju najavljuje u svojoj kolumni na HRT-u meteorolog Zoran Vakula.

– Stoga su stručnjaci DHMZ-a u europskom MeteoAlarm sustavu zamijenili donedavna upozorenja za toplinski val koji može djelovati na zdravlje s upozorenjima na ponegdje, osobito danas na sjevernom Jadranu, a sutra i drugdje – na opasno vrijeme, s neuobičajenim vremenskim prilikama, uz mogućnost šteta, pa i ljudskih žrtava. Nužan je oprez i svjesnost rizika. Stoga se preporučuje redovno informiranje o očekivanim meteorološkim uvjetima i praćenje uputstva izdanih od državnih tijela. Vrlo je velika vjerojatnost za mjestimično olujan vjetar te izraženije pljuskove i grmljavinu, pri čemu je mjestimice moguća i tuča, uglavnom na Jadranu i pijavice – piše najpoznatiji hrvatski meteorolog.

Nakon kratkotrajnog osvježenja ovoga vikenda, sljedeći tjedan ponovno nas očekuje toplo vrijeme.

– Pogled na prognozu za sljedeći tjedan ulijeva nadu u ponovno barem djelomice sunčano vrijeme, mjestimično prolazno naoblačenje i malo kiše potkraj utorka i u srijedu, te na temperaturu zraka većinom oko prosječne za drugo i treće petodnevlje rujna, gdjekad vrlo vjerojatno čak i malo nižu, osobito jutarnju, koja će u mnogim mjestima kontinentalnog područja biti niža od 10°C – kaže Vakula.

Novo zatopljenje vjerojatno će se dogoditi sljedećeg vikenda pa će treći i četvrti rujanski tjedan i prema najnovijim dugoročnim prognozama imati srednju tjednu temperaturu zraka u većini Hrvatske barem malo višu od prosjeka.

>> Za vikend stiže promjena vremena

Komentara 11

SX
sudbina x
10:29 04.09.2015.

Tko kaže da je on najbolji meteorolog? Najbolji je zato što ga promoviraju odabrani mediji i novinari..!

PR
prasoje
10:37 04.09.2015.

opet

Avatar dmitarX
dmitarX
11:14 04.09.2015.

Sve je moguće, moj Vakula..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije