Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf tjedna

'Daniel Srb - simpatičan dečko s ružnim prezimenom'

Pero Ćorić
Nikola Ćutuk/PIXSELL
01.02.2015.
u 09:00

Sitni šovinizam često je dobar zvuk za uši pravaških birača

        Liderima HSP-a Ante Starčević šovinistički ispadi nisu strani. Da je tomu tako, dokazao je prije nekoliko dana i glavni tajnik te stranke Pero Ćorić, i to govoreći o projektu “pravaški kišobran”, odnosno želji da dođe do zbližavanja i zajedničkog nastupa na idućim parlamentarnim izborima svih pravaških opcija.

– Iz HSP-a pregovarat ćemo samo s istaknutim pojedincima, poput predsjednika te stranke Daniela Srba. Njega bismo rado vidjeli uz sebe, on nam je simpatičan iako ima ružno prezime – rekao je Ćorić. Cinici bi rekli da je šef HSP-a simpatični Srbin i dodali kako je Ćorić Srbu suptilno poručio da mu je pametno razmisliti i o promjeni prezimena ako želi da ga prime pod “pravaški kišobran”.

Iako na prvi pogled paradoksalno, ali ovo malo šovinističko vrijeđanje moglo bi biti dobro lijepilo za spajanje uvijek razjedinjenih pravaških strančica. Pa mnogi njihovi birači vole ovakve izjave! Sjećate li se one o Hrvatima i gostima?     

>> Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić: Ne plašim se domino efekta

Komentara 46

DU
Deleted user
11:13 01.02.2015.

Čekaj, u Hrvatskoj nije poželjno da se nekom ne sviđa prezime Srb. Dajte se skockajte.U istoj toj Hrvatskoj, pozdrav, za dom spremni, nekima nije po volji, jer nekoga podsjeća na Ustaše.Jer se upotrebljavao u vrijeme NDH. Isto kao i dobar dan, bok i slični pozdravi.Ma dajte, molim Vas.

ON
onogray
10:31 01.02.2015.

Bravo Marko Špoljar. Lijepo brkanje šovinizma i nacionalizma. Strašni su danas novinari. Izgleda da vam treba postrožiti kriterije.

GO
Goldstadt
09:44 01.02.2015.

a ovom piskaralu , nefali potpaljivanje vatre i širenje mržnje. Šta hoće kazati da su srbi u hrvatskoj u svojoj zemlji ili da nisu gosti hrvatski državljani su svi hrvati bilo koje vjeroispovijedi a ostali su turisti koji putuju traktorima!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije