Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanko majdak ljut:

Da me nisu srušili, ostalo bi nam novca za pola ograde na groblju

'Zlatar, 13.02.2013. - Stanko Majdak, kandidat A-HSS-a za gradonacelnika Zlatara'
Foto: 'Sabina Pusec/VLM'
25.01.2015.
u 00:15

– Za taj se novac moglo izgraditi pola ograde na groblju. Ili nogostup prema osnovnoj školi u Belcu – računao je gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak što se sve može učiniti sa 100 do 150 tisuća kuna, koliko će, kaže, stajati prijevremeni izbori u gradu

– Za taj se novac moglo izgraditi pola ograde na groblju. Ili nogostup prema osnovnoj školi u Belcu – računao je gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak što se sve može učiniti sa 100 do 150 tisuća kuna, koliko će, kaže, stajati prijevremeni izbori u gradu. Tu nam je računicu podastro dan nakon odluke Vlade o raspuštanju općinskih i gradskih vijeća te razrješenju gradonačelnika i načelnika u onim mjestima koja nisu donijela proračun. A na popisu od 17 gradova i općina našao se i Zlatar, gdje nije usvojen predloženi proračun “težak” 18,309.790 kuna jer je sedam vijećnika bilo za njega, a još toliko je bilo suzdržanih.

Stiže povjerenica

– Tih 100 do 150 tisuća kuna potrebno je izdvojiti samo za prvi krug izbora. Drugog, vjerujem, ni neće biti. Pobijedit ću odmah – objašnjava Majdak, kojemu, kaže, potporu daju SDP, Stranka umirovljenika, Laburisti, Zagorska stranka...

– Ja sam potpredsjednik u Autohtonoj hrvatskoj seljačkoj stranci, ali sam članstvo zamrznuo nakon stupanja na gradonačelničku dužnost. Mislio sam da ću tako pomiriti sve strane. No, nije išlo. Još s nekim strankama pregovaram, koalirat ćemo sa svima. Osim s HDZ-om – govori gradonačelnik koji će tijekom sljedećeg tjedna, nakon što se odluka Vlade objavi u Narodnim novinama, upravljanje gradom prepustiti Vladinoj povjerenici Đurđi Barić-Dakić.

– Ona će održavati hladni pogon dok se ne vratim – samouvjereno će Majdak.

Izbori će, kaže, biti 29. ožujka. Zbog toga će, tumači, grad izgubiti puno jer se sve to vrijeme neće moći pokretati novi projekti ni aplicirati za sredstva iz fondova EU.

– Evo, sad ide natječaj za energetsku učinkovitost, a mi se zbog ove situacije ne možemo prijaviti na njega. Za sredstva iz fondova EU prijavljuje se, uglavnom, do kraja ožujka. Namjeravali smo tražiti novac za gradnju cesta i uvođenje vodovoda u ona sela koja ga u 21. stoljeću još nemaju. Ali ništa od toga. Proračun nije prošao. Bez amandmana i prigovora ruši se gradonačelnika, sve u nastojanju da se dođe do pozicije vlasti. Tako vam je to u politici. Nema ljubavi, samo interes – govori Stanko Majdak.

Prvi potez – dugovi

Oporba, pak, ima drukčiju priču. – Grad Zlatar trenutačno nema nikakvih pripremljenih projekata za natječaje za novac iz EU fondova ili na natječaje naših ministarstava i različitih fondova i agencija, niti za to postoje stavke u proračunu za 2015. Za nogostup u Belcu još nema ni projekta, a za ogradu na groblju nije raspisan javni natječaj– kaže Želimir Kurečić, predsjednik gradske organizacije HDZ-a i Majdakov konkurent na prošlim izborima.

Kurečić je jedan od pet HDZ-ovih vijećnika koji su, uz još dvojicu nezavisnih, bili suzdržani prilikom donošenja proračuna.

– Proračun za 2013. smo podržali, a sad smo bili suzdržani jer smo vidjeli da to sve skupa nikamo ne vodi. Pitao nas je Majdak zašto nismo dali amandmane. Pa u cijeloj prošloj godini poslali smo mu 12 amandmana i nikada ni na jedan nije odgovorio – kaže nezavisni vijećnik i privatni poduzetnik Jurica Bizjak, kojemu, naglašava, nije cilj ni vlast ni moć, pa je u politici, kaže, samo zato da bi mogao pomoći svome gradu.

I Stanko Majdak kaže da mu jedini cilj pomoći sugrađanima, pa za prvi svoj potez nakon povratka na vlast najavljuje otpis dugova socijalno ugroženim građanima. Ti dugovi iznose kao jedan krug prijevremenih izbora – 150.000 kuna.

>>Sruši li HDZ proračun, opet ću pobijediti

>>Najviše zamjerki jer prema građanima nisu išli s ovrhama

Komentara 2

BU
Bulaba
11:36 25.01.2015.

Uočiti psihoprofil navedenog (citat iz njegovog životopisa): "...a onda na nagovor, kao osvjedočenog Hrvata (pogotovo iz aktivnosti 1971. godine), grupa utjecajnih Hrvata zapošljava ga u tadašnjoj miliciji kao protutežu sve većem broju uposlenika srpske nacionalnosti." Dakle, njega je partija zaposlila u jugoslovenskoj miliciji jer je bio osvjedočeni Hrvat, buahahaha.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:23 25.01.2015.

dokaz da tuđmanov model općina uništava državu iznutra, koliko se novaca potroši na birokraciju i izmišljena radna mjesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije