Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan čermak:

To su laži i podmetanja koje ćemo pobiti sudskim putem!

Ivan Čermak
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
Autor
Marko Biočina
18.12.2014.
u 17:35

Podići ću kaznenu prijavu protiv tvrtke ZIK koja je radila analizu goriva za Ministarstvo gospodarstva, kazao je Čermak

– To su laži koje ćemo pobiti sudskim putem. Podmeće mi se na osobnoj razini – rekao nam je u telefonskom razgovoru vlasnik Crodux derivata umirovljeni general Ivan Čermak neposredno nakon što je Ministarstvo gospodarstva objavilo kako je na postajama njegove tvrtke u Dugopolju, Varaždinu i Sisku otkriveno dizelsko gorivo ispod propisne kvalitete.

Čermak tvrdi kako je to nemoguće i iznosi sumnje u kvalitetu i objektivnost analiza koje je provelo Ministarstvo gospodarstva.

– Podići ću kaznenu prijavu protiv tvrtke ZIK koja je radila analizu goriva za Ministarstvo gospodarstva. Za svaku litru goriva koju smo plasirali na tržište raspolažemo certifikatima koje izdaje proizvođač i nalazima renomirane svjetske kontrolne kuće koja za nas radi provjeru kvalitete. Kontinuirano nas kontrolira carina, nikad nije bilo nikakvih nedostataka, a sad odjednom nastaje problem s filtrabilnosti!? Imamo vlastite uzorke goriva, naručit ćemo analize i pokazati da ovo nema veze s istinom. Pitam se tko će nam nadoknaditi štetu kad se pokaže da su analize pogrešne – rekao je vidno uzrujani Čermak.

"Podmeće mi se"

Inače, kako se doznaje, Crodux dizel gorivo kupuje od Litasca, jedne od većih svjetskih kompanija specijaliziranih za trgovinu naftom i naftnim derivatima, inače u vlasništvu ruskog Lukoila. Litasco raspolaže s dvije rafinerije u Europi – na Siciliji i u Nizozemskoj – pa je moguće da je sporni dizel proizveden upravo tamo.

Čermak nije želio iznositi detaljnije pojedinosti vezane za inkrimininacije, tvrdeći kako će se detaljno očitovati o svemu kad sa svojim suradnicima detaljnije prouči nalaz Ministarstva. – Svi koji me znaju, znaju da sam uvijek inzistirao na vrhunskoj kvaliteti goriva i na tome izgradio cijeli biznis, prvo u Croduxu, pa u Tifonu i sad opet. Očito to nekome nije po volji pa mi se podmeće – rekao je Čermak.

>>Ministarstvo gospodarstva otkrilo na kojim je postajama gorivo loše kvalitete

>> Zašto nam ne žele reći na kojim benzinskima toče nekvalitetno gorivo?

>>Akcija 'Oktan': Inspektori ispituju kvalitetu goriva na benzinskim postajama

Komentara 153

TM
tony_montana
17:47 18.12.2014.

mene zanima otkud jednom generalu 100tine milion kuna za kupnju lanca benzinskih postaja!?

ZB
zbuniceva
17:44 18.12.2014.

I ja bi tvrdio 7 dana nakon kaj su mi inspektori našli lož ulje u autu da nije istina i da su to oni podmetnuli i zamijenili, pa nisam lud da priznam ak nemoram i ak je ispitivanje namjerno napravljeno da mi da šansu da se poslije izmotavam. Nije kriv Čermak ni Crodux, kontrola i kontrolori su krivi. Umjesto da jedna ekipa njih s mjerljivim ubaždarenim kombijem luta po HR i nenajavljeno stalno kontrolira mi imamo ovu blamažu od kontrole. Riba često smrdi od glave.

KO
kompjuter
17:57 18.12.2014.

ja sam ratovo 5 godina ali za ovog se nebi reklo,ja za pet godina dobio čin narednika a ovaj čin generala,heheheheeh,nismo bili u istom ratu ili je ovo nagrada za profiterstvo tijekom rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije